Eton Mess Trifle met trio van fruit
Eton Mess Trifle met trio van fruit

Eton Mess Trifle met trio van fruit

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 37.7 g
Verzadigd vet 24.9 g
Koolhydraat 42.7 g
Suiker 41.1 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 4.5 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de frambozencoulis volledig ontdooien.

  4. Schil de clementines tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  5. Snij de ananas in stukjes.

  6. Pluk de muntblaadjes.

  7. Bereiding:
  8. Roer de mascarpone los met een vork.

  9. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker op (niet te stijf). Meng met de mascarpone.

  10. Meng de honing met de ananas en de clementines.

  11. Verdeel wat van het mascarponemengsel over de bodem van 8 glaasjes. Verdeel er wat clementine, ananas, granaatappelpitjes en blauwe bessen over. Verkruimel er wat meringue over en herhaal nog eens. Eindig met het mascarponemengsel. Druppel er wat frambozencoulis over en leg er nog wat blauwe bessen op. Bestrooi met het kokospoeder en werk af met de munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de frambozencoulis volledig ontdooien.

  4. Schil de clementines tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  5. Snij de ananas in stukjes.

  6. Pluk de muntblaadjes.

  7. Bereiding:
  8. Roer de mascarpone los met een vork.

  9. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker op (niet te stijf). Meng met de mascarpone.

  10. Meng de honing met de ananas en de clementines.

  11. Verdeel wat van het mascarponemengsel over de bodem van 8 glaasjes. Verdeel er wat clementine, ananas, granaatappelpitjes en blauwe bessen over. Verkruimel er wat meringue over en herhaal nog eens. Eindig met het mascarponemengsel. Druppel er wat frambozencoulis over en leg er nog wat blauwe bessen op. Bestrooi met het kokospoeder en werk af met de munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 37.7 g
Verzadigd vet 24.9 g
Koolhydraat 42.7 g
Suiker 41.1 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 4.5 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal