Witloofpuree met crumble van pancetta
Witloofpuree  met crumble van pancetta

Witloofpuree met crumble van pancetta

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  3. Snij intussen de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes. Snipper het knoflook fijn. Smelt de boter in een pan en stoof het witloof met het knoflook 10 min. Bestrooi met de bloemsuiker en laat nog 2 à 3 min. stoven.

  4. Bak de pancetta zonder vetstof goudbruin in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Giet de aardappelen af en plet tot puree met het witloof en het eventuele braadvocht. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Verdeel de puree over de borden en verkruimel er de pancetta over.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  3. Snij intussen de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes. Snipper het knoflook fijn. Smelt de boter in een pan en stoof het witloof met het knoflook 10 min. Bestrooi met de bloemsuiker en laat nog 2 à 3 min. stoven.

  4. Bak de pancetta zonder vetstof goudbruin in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Giet de aardappelen af en plet tot puree met het witloof en het eventuele braadvocht. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Verdeel de puree over de borden en verkruimel er de pancetta over.

Bekijk het recept digitaal