Sint-jakobsnoten in een soepje van peterseliewortel en prei
Sint-jakobsnoten in een soepje van peterseliewortel en prei

Sint-jakobsnoten in een soepje van peterseliewortel en prei

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 303 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 17.7 g
Eiwit 13.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min., kan vooraf)

  3. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog. Wentel ze in de bloem.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Snij het preiwit, de venkel en de aardappel in kleine, gelijke stukken.

  6. Schil de peterseliewortel en snij in blokjes van max. 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Kan enkele uren vooraf (25 min.)
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Roer er de blokjes peterseliewortel onder. Bak goudbruin en overgiet met de gevogeltefond. Laat 10 min. sudderen tot de peterseliewortel zacht is.

  10. Doe ondertussen de prei, de aardappel en de venkel in een kookpot en overgiet met de sherry. Laat 5 min. koken tot al het vocht verdampt is. Overgiet met de visfond en de room en laat 15 min. sudderen tot de aardappel gaar is. Mix glad en kruid met peper en zout.

  11. Op het moment zelf (10 min.)
  12. Verwarm de preisoep en de blokjes peterseliewortel.

  13. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  14. Verdeel de preisoep over diepe borden. Lepel de blokjes peterseliewortel in het midden van de borden. Bestrooi met plukjes kervel en schik er 3 sint-jakobsnoten op. Werk af met 1 koffiel. lompviseieren.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min., kan vooraf)

  3. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog. Wentel ze in de bloem.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Snij het preiwit, de venkel en de aardappel in kleine, gelijke stukken.

  6. Schil de peterseliewortel en snij in blokjes van max. 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Kan enkele uren vooraf (25 min.)
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Roer er de blokjes peterseliewortel onder. Bak goudbruin en overgiet met de gevogeltefond. Laat 10 min. sudderen tot de peterseliewortel zacht is.

  10. Doe ondertussen de prei, de aardappel en de venkel in een kookpot en overgiet met de sherry. Laat 5 min. koken tot al het vocht verdampt is. Overgiet met de visfond en de room en laat 15 min. sudderen tot de aardappel gaar is. Mix glad en kruid met peper en zout.

  11. Op het moment zelf (10 min.)
  12. Verwarm de preisoep en de blokjes peterseliewortel.

  13. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  14. Verdeel de preisoep over diepe borden. Lepel de blokjes peterseliewortel in het midden van de borden. Bestrooi met plukjes kervel en schik er 3 sint-jakobsnoten op. Werk af met 1 koffiel. lompviseieren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 303 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 17.7 g
Eiwit 13.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Saison Dupont Biologique Saison Wijn Bourgogne A.O.P. Chardonnay `Les Cailloux' Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal