Kerstboomtaart
Kerstboomtaart

Kerstboomtaart

Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 396 kcal
Vet 24.7 g
Verzadigd vet 13.3 g
Koolhydraat 34.6 g
Suiker 24.5 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  3. Klop de bereiding voor biscuit génoise 5 min. met de eieren en de melk tot u een luchtig beslag krijgt.

  4. Vet een springvorm in (ø 24 cm) en bestrooi met de bloem. Giet er het beslag in en zet 30 à 35 min in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

  5. Klop intussen de slagroom op, samen met de mascarpone en de bloemsuiker. Doe 1/3 van de mascarponebereiding in een mengkom en de rest in een andere mengkom. Doe bij die laatste de groene kleurstof.

  6. Snij de afgekoelde biscuit horizontaal in 2 schijven. Besmeer de onderste schijf met de chocopasta en vervolgens met een laag witte mascarpone. Leg de andere schijf erop. Strijk de bovenkant en de zijkanten in met de groene mascarponebereiding.

  7. Snij de taart voorzichtig in 8 stukken. Teken een slinger met de rode schrijfstift op elk stuk en versier met de zilverparels. Bind telkens 2 chocoladestokjes vast met een mooi lint en prik in de stukken taart.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  3. Klop de bereiding voor biscuit génoise 5 min. met de eieren en de melk tot u een luchtig beslag krijgt.

  4. Vet een springvorm in (ø 24 cm) en bestrooi met de bloem. Giet er het beslag in en zet 30 à 35 min in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

  5. Klop intussen de slagroom op, samen met de mascarpone en de bloemsuiker. Doe 1/3 van de mascarponebereiding in een mengkom en de rest in een andere mengkom. Doe bij die laatste de groene kleurstof.

  6. Snij de afgekoelde biscuit horizontaal in 2 schijven. Besmeer de onderste schijf met de chocopasta en vervolgens met een laag witte mascarpone. Leg de andere schijf erop. Strijk de bovenkant en de zijkanten in met de groene mascarponebereiding.

  7. Snij de taart voorzichtig in 8 stukken. Teken een slinger met de rode schrijfstift op elk stuk en versier met de zilverparels. Bind telkens 2 chocoladestokjes vast met een mooi lint en prik in de stukken taart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 396 kcal
Vet 24.7 g
Verzadigd vet 13.3 g
Koolhydraat 34.6 g
Suiker 24.5 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal