- Bewaar

- Bewaar
Kerstboomtaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Klop de bereiding voor biscuit génoise 5 min. met de eieren en de melk tot u een luchtig beslag krijgt.
-
Vet een springvorm in (ø 24 cm) en bestrooi met de bloem. Giet er het beslag in en zet 30 à 35 min in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
-
Klop intussen de slagroom op, samen met de mascarpone en de bloemsuiker. Doe 1/3 van de mascarponebereiding in een mengkom en de rest in een andere mengkom. Doe bij die laatste de groene kleurstof.
-
Snij de afgekoelde biscuit horizontaal in 2 schijven. Besmeer de onderste schijf met de chocopasta en vervolgens met een laag witte mascarpone. Leg de andere schijf erop. Strijk de bovenkant en de zijkanten in met de groene mascarponebereiding.
-
Snij de taart voorzichtig in 8 stukken. Teken een slinger met de rode schrijfstift op elk stuk en versier met de zilverparels. Bind telkens 2 chocoladestokjes vast met een mooi lint en prik in de stukken taart.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Klop de bereiding voor biscuit génoise 5 min. met de eieren en de melk tot u een luchtig beslag krijgt.
-
Vet een springvorm in (ø 24 cm) en bestrooi met de bloem. Giet er het beslag in en zet 30 à 35 min in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
-
Klop intussen de slagroom op, samen met de mascarpone en de bloemsuiker. Doe 1/3 van de mascarponebereiding in een mengkom en de rest in een andere mengkom. Doe bij die laatste de groene kleurstof.
-
Snij de afgekoelde biscuit horizontaal in 2 schijven. Besmeer de onderste schijf met de chocopasta en vervolgens met een laag witte mascarpone. Leg de andere schijf erop. Strijk de bovenkant en de zijkanten in met de groene mascarponebereiding.
-
Snij de taart voorzichtig in 8 stukken. Teken een slinger met de rode schrijfstift op elk stuk en versier met de zilverparels. Bind telkens 2 chocoladestokjes vast met een mooi lint en prik in de stukken taart.