IJscoupe met karamelsaus en macarons
IJscoupe met karamelsaus en macarons

IJscoupe met karamelsaus en macarons

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 697 kcal
Vet 44.4 g
Koolhydraat 64.2 g
Eiwit 7.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Zet 4 dessertglazen in de diepvries.

  3. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Verkruimel de makronen.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de zonnebloemolie in een kookpot en voeg de maïs toe. Dek af en laat de maïs ± 4 min. poffen. Haal de popcorn uit de kookpot en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Smelt intussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  8. Doop de rand van de glazen 1 cm in de gesmolten chocolade en daarna in de fijngehakte hazelnoten. Zet in de koelkast om op te stijven.

  9. Doop de popcorn in de rest van de gesmolten chocolade. Laat ook opstijven in de koelkast.

  10. Klop ondertussen de room stijf, samen met een mespuntje zeezout.

  11. Snij de Mars-repen in stukken en smelt au bain-marie in het kommetje van de chocolade.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de verkruimelde koekjes over de glazen en lepel er de gesmolten Mars-repen over. Schik er 1 bolletje ijs op en leg er nog een half bolletje bij. Werk af met slagroom en enkele stukjes popcorn.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Zet 4 dessertglazen in de diepvries.

  3. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Verkruimel de makronen.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de zonnebloemolie in een kookpot en voeg de maïs toe. Dek af en laat de maïs ± 4 min. poffen. Haal de popcorn uit de kookpot en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Smelt intussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  8. Doop de rand van de glazen 1 cm in de gesmolten chocolade en daarna in de fijngehakte hazelnoten. Zet in de koelkast om op te stijven.

  9. Doop de popcorn in de rest van de gesmolten chocolade. Laat ook opstijven in de koelkast.

  10. Klop ondertussen de room stijf, samen met een mespuntje zeezout.

  11. Snij de Mars-repen in stukken en smelt au bain-marie in het kommetje van de chocolade.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de verkruimelde koekjes over de glazen en lepel er de gesmolten Mars-repen over. Schik er 1 bolletje ijs op en leg er nog een half bolletje bij. Werk af met slagroom en enkele stukjes popcorn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 697 kcal
Vet 44.4 g
Koolhydraat 64.2 g
Eiwit 7.7 g

Bekijk het recept digitaal