- Bewaar

- Bewaar
IJscoupe met karamelsaus en macarons
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Zet 4 dessertglazen in de diepvries.
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Verkruimel de makronen.
-
Bereiding:
-
Verhit de zonnebloemolie in een kookpot en voeg de maïs toe. Dek af en laat de maïs ± 4 min. poffen. Haal de popcorn uit de kookpot en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Smelt intussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Doop de rand van de glazen 1 cm in de gesmolten chocolade en daarna in de fijngehakte hazelnoten. Zet in de koelkast om op te stijven.
-
Doop de popcorn in de rest van de gesmolten chocolade. Laat ook opstijven in de koelkast.
-
Klop ondertussen de room stijf, samen met een mespuntje zeezout.
-
Snij de Mars-repen in stukken en smelt au bain-marie in het kommetje van de chocolade.
-
Afwerking:
-
Verdeel de verkruimelde koekjes over de glazen en lepel er de gesmolten Mars-repen over. Schik er 1 bolletje ijs op en leg er nog een half bolletje bij. Werk af met slagroom en enkele stukjes popcorn.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Zet 4 dessertglazen in de diepvries.
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Verkruimel de makronen.
-
Bereiding:
-
Verhit de zonnebloemolie in een kookpot en voeg de maïs toe. Dek af en laat de maïs ± 4 min. poffen. Haal de popcorn uit de kookpot en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Smelt intussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Doop de rand van de glazen 1 cm in de gesmolten chocolade en daarna in de fijngehakte hazelnoten. Zet in de koelkast om op te stijven.
-
Doop de popcorn in de rest van de gesmolten chocolade. Laat ook opstijven in de koelkast.
-
Klop ondertussen de room stijf, samen met een mespuntje zeezout.
-
Snij de Mars-repen in stukken en smelt au bain-marie in het kommetje van de chocolade.
-
Afwerking:
-
Verdeel de verkruimelde koekjes over de glazen en lepel er de gesmolten Mars-repen over. Schik er 1 bolletje ijs op en leg er nog een half bolletje bij. Werk af met slagroom en enkele stukjes popcorn.