Oesterzwammen met noten en truffelolie
Oesterzwammen met noten en truffelolie

Oesterzwammen met noten en truffelolie

15 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1046 kj
Energie 250 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 3 g
Suiker 1.2 g
Vezel 2 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Hak de macadamia- en hazelnoten grof en rooster kort in de pan tot ze lichtbruin kleuren.

  3. Verwijder de steeltjes van de oesterzwammen en scheur eventueel in 2.

  4. Snipper de sprietjes bieslook fijn.

  5. Verhit de olijfolie en boter in een pan en leg er de oesterzwammen naast elkaar in. Bak 5 min. tot ze goudbruin zijn. Draai om, besprenkel met de azijn en bak nog 3 min. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel over potjes, strooi er de geroosterde noten over en besprenkel met enkele druppels truffelolie. Versier met fijngesnipperd bieslook. Dien warm of lauw op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Hak de macadamia- en hazelnoten grof en rooster kort in de pan tot ze lichtbruin kleuren.

  3. Verwijder de steeltjes van de oesterzwammen en scheur eventueel in 2.

  4. Snipper de sprietjes bieslook fijn.

  5. Verhit de olijfolie en boter in een pan en leg er de oesterzwammen naast elkaar in. Bak 5 min. tot ze goudbruin zijn. Draai om, besprenkel met de azijn en bak nog 3 min. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel over potjes, strooi er de geroosterde noten over en besprenkel met enkele druppels truffelolie. Versier met fijngesnipperd bieslook. Dien warm of lauw op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1046 kj
Energie 250 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 3 g
Suiker 1.2 g
Vezel 2 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal