Champignon met tomatenricotta en spek
Champignon met tomatenricotta en spek

Champignon met tomatenricotta en spek

30 min.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 62 kcal
Vet 4.8 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Meng de ricotta met de gruyère en de tomatentapenade. Kruid met peper.

  4. Verwijder het steeltje van de champignons. Vul de champignons met de ricotta mengeling.

  5. Snij de sneetjes spek in 2. Steek samen met een basilicumblaadje op een prikkertje. Steek vast op een gevulde champignon. Maak zo 10 spiesjes.

  6. Leg de spiesjes in een ovenschaal en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Meng de ricotta met de gruyère en de tomatentapenade. Kruid met peper.

  4. Verwijder het steeltje van de champignons. Vul de champignons met de ricotta mengeling.

  5. Snij de sneetjes spek in 2. Steek samen met een basilicumblaadje op een prikkertje. Steek vast op een gevulde champignon. Maak zo 10 spiesjes.

  6. Leg de spiesjes in een ovenschaal en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 62 kcal
Vet 4.8 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 3.8 g

Bekijk het recept digitaal