Bruschetta champignons-prosciutto met truffel
Bruschetta champignons-prosciutto met truffel

Bruschetta champignons-prosciutto met truffel

16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 109 kcal
Vet 5 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 9.5 g
Suiker 1 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 6.2 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Snij de ciabatta in sneetjes en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Leg op een bakplaat.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Kruid de ricotta met peper en zout.

  6. Snij enkele schilfers van de grana padano met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Zet de ciabatta 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Zet de grill even aan voor de laatste minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de spinazie en het knoflook tot de spinazie wat geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Besmeer de sneetjes ciabatta met ricotta. Voeg wat spinazie, champignons en een stukje prosciutto toe. Werk af met de grana padano.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Snij de ciabatta in sneetjes en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Leg op een bakplaat.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Kruid de ricotta met peper en zout.

  6. Snij enkele schilfers van de grana padano met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Zet de ciabatta 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Zet de grill even aan voor de laatste minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de spinazie en het knoflook tot de spinazie wat geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Besmeer de sneetjes ciabatta met ricotta. Voeg wat spinazie, champignons en een stukje prosciutto toe. Werk af met de grana padano.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 109 kcal
Vet 5 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 9.5 g
Suiker 1 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 6.2 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal