Gevulde champignons
Gevulde champignons

Gevulde champignons

15 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de steeltjes van 12 champignons en snipper fijn. Bak de hoedjes aan beide kanten goudbruin en leg op een bakplaat. Snij 2 sneetjes rauwe ham in reepjes en stoof samen met 1 fijngesnipperde sjalot. Doe er 1 teentje fijngesnipperd knoflook en de champignonsteeltjes bij. Blus met 1 eetl. sherry, voeg 1 dl lichte room toe en meng er 1 plantje fijngesnipperde platte peterselie onder. Vul er de champignons mee en zet nog 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de steeltjes van 12 champignons en snipper fijn. Bak de hoedjes aan beide kanten goudbruin en leg op een bakplaat. Snij 2 sneetjes rauwe ham in reepjes en stoof samen met 1 fijngesnipperde sjalot. Doe er 1 teentje fijngesnipperd knoflook en de champignonsteeltjes bij. Blus met 1 eetl. sherry, voeg 1 dl lichte room toe en meng er 1 plantje fijngesnipperde platte peterselie onder. Vul er de champignons mee en zet nog 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Bekijk het recept digitaal