Reeragout met fruitig sausje
Reeragout met fruitig sausje

Reeragout met fruitig sausje

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 50 g
Eiwit 55.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Pel de ui en de teentjes knoflook en snij in grove stukken. Maak de witte selder en de wortel schoon en snij ook grof.

  2. Hak de peterselie grof.

  3. Meng alle ingrediënten van de marinade en laat het vlees 24 u marineren in de koelkast. Zeef de marinade.

  4. Smelt 1 el. boter in een kookpot met dikke bodem. Dep de stukken vlees droog en bak ze goudbruin langs alle kanten.

  5. Bestrooi het vlees met 2 el. bloem en overgiet met de wildfond en 2 dl marinadevocht. Laat zachtjes sudderen gedurende 1 u.

  6. Voeg er de rozijnen, de gedroogde abrikozen en de pijnboompitten aan toe. Kruid bij naar smaak met peper en zout. Roer er voorzichtig de frambozenazijn en abrikozenconfituur onder en laat nog 15 min. zachtjes sudderen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Pel de ui en de teentjes knoflook en snij in grove stukken. Maak de witte selder en de wortel schoon en snij ook grof.

  2. Hak de peterselie grof.

  3. Meng alle ingrediënten van de marinade en laat het vlees 24 u marineren in de koelkast. Zeef de marinade.

  4. Smelt 1 el. boter in een kookpot met dikke bodem. Dep de stukken vlees droog en bak ze goudbruin langs alle kanten.

  5. Bestrooi het vlees met 2 el. bloem en overgiet met de wildfond en 2 dl marinadevocht. Laat zachtjes sudderen gedurende 1 u.

  6. Voeg er de rozijnen, de gedroogde abrikozen en de pijnboompitten aan toe. Kruid bij naar smaak met peper en zout. Roer er voorzichtig de frambozenazijn en abrikozenconfituur onder en laat nog 15 min. zachtjes sudderen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 50 g
Eiwit 55.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine de la Font du Roi A.C. Châteauneuf-du-Pape Krachtige, gecorseerde en kruidige rhônewijn met een mooi en rijk boeket. Lange en karaktervolle afdronk. Bewaring: nog 3 à 5 jaar.

Bekijk het recept digitaal