Hinderagout met mosterd en cashewnoten
Hinderagout met mosterd en cashewnoten

Hinderagout met mosterd en cashewnoten

2 u.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 21.4 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 47.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de sjalotten en snij in 2.

  3. Snij de wortelen, de selder en de koolbladeren in stukjes.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Laat de hinderagout ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees gedurende 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de wijn, de mosterd, de tijm, de kruidnagel, de laurier, de sjalotten, de wortelen, de selder, de kool, het bouillonblokje en 7 dl water toe. Dek af en laat 1 u 45 min. zachtjes sudderen.

  9. Voeg de cashewnoten en de balsamicocrème toe en laat 15 min. sudderen.

  10. Bind eventueel met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de schotel voor het serveren met peterselie. Dien op met hertoginnenaardappeltjes of groenekoolstoemp.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de sjalotten en snij in 2.

  3. Snij de wortelen, de selder en de koolbladeren in stukjes.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Laat de hinderagout ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees gedurende 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de wijn, de mosterd, de tijm, de kruidnagel, de laurier, de sjalotten, de wortelen, de selder, de kool, het bouillonblokje en 7 dl water toe. Dek af en laat 1 u 45 min. zachtjes sudderen.

  9. Voeg de cashewnoten en de balsamicocrème toe en laat 15 min. sudderen.

  10. Bind eventueel met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de schotel voor het serveren met peterselie. Dien op met hertoginnenaardappeltjes of groenekoolstoemp.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 21.4 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 47.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Bellevue Figeac A.C. Saint-Emilion Grand Cru Wijn Argento Malbec Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal