Hinderagout met zilveruitjes en peperkoek
Hinderagout met zilveruitjes en peperkoek

Hinderagout met zilveruitjes en peperkoek

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 468 kcal
Vet 12.8 g
Koolhydraat 27.1 g
Eiwit 43.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min., de dag voordien)

  3. Laat de hinderagout volledig ontdooien en dep droog.

  4. Plet de jeneverbessen.

  5. Bereiding:
  6. De dag voordien (20 min. + 1 u. 30 min. suddertijd)
  7. Smelt 1 eetl. boter in een stoofpot. Doe er de honing bij en bak de diepgevroren zilveruitjes goudbruin. Haal uit de pot en zet opzij.

  8. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de stoofpot en voeg het vlees toe. Bak aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met de bloem en schep goed om.

  9. Giet er de rode wijn langs de rand van de stoofpot bij en voeg de geplette jeneverbessen, de tijm en de laurier toe. Kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  10. Snij ondertussen de wortelen in schijfjes.

  11. Voeg de wortelen toe aan het stoofpotje en verkruimel er de peperkoek over. Schep om en laat nog 30 min. sudderen. Voeg de zilveruitjes toe en zet koel weg.

  12. De dag zelf (15 min.)
  13. Verwarm het gerecht op een zacht vuurtje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min., de dag voordien)

  3. Laat de hinderagout volledig ontdooien en dep droog.

  4. Plet de jeneverbessen.

  5. Bereiding:
  6. De dag voordien (20 min. + 1 u. 30 min. suddertijd)
  7. Smelt 1 eetl. boter in een stoofpot. Doe er de honing bij en bak de diepgevroren zilveruitjes goudbruin. Haal uit de pot en zet opzij.

  8. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de stoofpot en voeg het vlees toe. Bak aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met de bloem en schep goed om.

  9. Giet er de rode wijn langs de rand van de stoofpot bij en voeg de geplette jeneverbessen, de tijm en de laurier toe. Kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  10. Snij ondertussen de wortelen in schijfjes.

  11. Voeg de wortelen toe aan het stoofpotje en verkruimel er de peperkoek over. Schep om en laat nog 30 min. sudderen. Voeg de zilveruitjes toe en zet koel weg.

  12. De dag zelf (15 min.)
  13. Verwarm het gerecht op een zacht vuurtje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 468 kcal
Vet 12.8 g
Koolhydraat 27.1 g
Eiwit 43.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Petrus Oud Bruin Wijn CrozesHermitage A.O.P. | Caves SaintPierre

Bekijk het recept digitaal