- Bewaar

- Bewaar
Hinderagout met spek en boontjes
Onze drankensuggesties
Wijn Crozes-Hermitage A.O.P. - Caves Saint-Pierre Richard Hamilton `Blown Away' Shiraz McLaren Vale - Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui, het knoflook en 2 takjes peterselie fijn.
-
Snij de wortel en de selder in kleine blokjes.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom met deksel. Voeg de diepgevroren hinderagout toe, dek af en laat minstens 4 u. marineren in de koelkast.
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Giet de marinade door een zeef en zet opzij.
-
Snipper 4 takjes peterselie fijn.
-
Kook de prinsessenbonen 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water.
-
Snij intussen de sjalotten in 4 à 6 blokjes en de champignons in 4 à 6 stukken.
-
Verwijder de korsten van het brood en snij het kruim in driehoekjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de spekblokjes, de sjalotten en de champignons ± 5 min. goudbruin. Haal uit de kookpot.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de hinderagout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Giet de gezeefde marinade over de ragout en laat 1 u. 15 min. zachtjes garen.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de driehoekjes brood samen met de fijngesnipperde peterselie. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Meng de aalbessengelei en de room onder de ragout en voeg de spekblokjes, de sjalotten, de champignons en de prinsessenboontjes toe. Laat nog 10 à 15 min. opwarmen.
-
Afwerking:
-
Serveer de hinderagout in diepe borden en geef er telkens 2 driehoekjes gebakken toast bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Crozes-Hermitage A.O.P. - Caves Saint-Pierre Richard Hamilton `Blown Away' Shiraz McLaren Vale - Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui, het knoflook en 2 takjes peterselie fijn.
-
Snij de wortel en de selder in kleine blokjes.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom met deksel. Voeg de diepgevroren hinderagout toe, dek af en laat minstens 4 u. marineren in de koelkast.
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Giet de marinade door een zeef en zet opzij.
-
Snipper 4 takjes peterselie fijn.
-
Kook de prinsessenbonen 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water.
-
Snij intussen de sjalotten in 4 à 6 blokjes en de champignons in 4 à 6 stukken.
-
Verwijder de korsten van het brood en snij het kruim in driehoekjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de spekblokjes, de sjalotten en de champignons ± 5 min. goudbruin. Haal uit de kookpot.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de hinderagout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Giet de gezeefde marinade over de ragout en laat 1 u. 15 min. zachtjes garen.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de driehoekjes brood samen met de fijngesnipperde peterselie. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Meng de aalbessengelei en de room onder de ragout en voeg de spekblokjes, de sjalotten, de champignons en de prinsessenboontjes toe. Laat nog 10 à 15 min. opwarmen.
-
Afwerking:
-
Serveer de hinderagout in diepe borden en geef er telkens 2 driehoekjes gebakken toast bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Crozes-Hermitage A.O.P. - Caves Saint-Pierre Richard Hamilton `Blown Away' Shiraz McLaren Vale - Australië