Everzwijnragout met pruimen
Everzwijnragout met pruimen

Everzwijnragout met pruimen

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 794 kcal
Energie 3322 kj
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 23.8 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 60.8 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 1 u. 30 sudderen
  2. Dep het vlees droog. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees in verschillende keren goudbruin aan alle kanten (voeg eventueel nog wat olijfolie toe). Kruid met peper en zout.

  3. Snipper het knoflook fijn en voeg samen met de diepgevroren zilveruitjes toe aan het vlees. Bestrooi met de bloem en roer goed.

  4. Giet er de wildfond en de wijn bij en voeg de laurier, kruidnagels, jeneverbessen en tijm toe. Leg er de sneetjes peperkoek bovenop, dek af en laat 1 u. 10 min. sudderen op een matig vuur.

  5. Meng de aalbessengelei en de gedroogde pruimen onder de ragout en laat nog 20 min. sudderen.

  6. Maak intussen de salade: meng de mosterdvinaigrette onder de slamix en kruid met peper en zout.

  7. Bak de kroketten zoals aangegeven op de verpakking. Serveer met de ragout en de salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 1 u. 30 sudderen
  2. Dep het vlees droog. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees in verschillende keren goudbruin aan alle kanten (voeg eventueel nog wat olijfolie toe). Kruid met peper en zout.

  3. Snipper het knoflook fijn en voeg samen met de diepgevroren zilveruitjes toe aan het vlees. Bestrooi met de bloem en roer goed.

  4. Giet er de wildfond en de wijn bij en voeg de laurier, kruidnagels, jeneverbessen en tijm toe. Leg er de sneetjes peperkoek bovenop, dek af en laat 1 u. 10 min. sudderen op een matig vuur.

  5. Meng de aalbessengelei en de gedroogde pruimen onder de ragout en laat nog 20 min. sudderen.

  6. Maak intussen de salade: meng de mosterdvinaigrette onder de slamix en kruid met peper en zout.

  7. Bak de kroketten zoals aangegeven op de verpakking. Serveer met de ragout en de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 794 kcal
Energie 3322 kj
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 23.8 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 60.8 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 10 Trappistenbier Wijn Château Branda A.O.P. Puisseguin-Saint-Émilion

Bekijk het recept digitaal