Hinderagout met oesterzwammen en pappardelle
Hinderagout met oesterzwammen en pappardelle

Hinderagout met oesterzwammen en pappardelle

2 u. 30 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 69.2 g
Eiwit 54.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien
  3. Snij de wortelen en de selder in blokjes.

  4. Snij de ui in 2 en prik er de kruidnagels in.

  5. Leg de blokjes wortel en selder en de stukken ui in een grote kom en voeg er de diepgevroren hinderagout aan toe. Overgiet met de rode wijn en laat 12 u marineren in de koelkast. Roer af en toe om.

  6. Op het moment zelf
  7. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitten en snij in halvemaantjes.

  8. Scheur de oesterzwammen in fijnere stukken.

  9. Bereiding:
  10. Haal de ragout uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade boven een kom en bewaar het vocht.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de hinderagout langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Giet de armagnac over het vlees en laat sudderen tot al het vocht verdwenen is.

  13. Strooi de bloem over het vlees en roer goed. Overgiet met het marinadevocht en de tomatenpuree. Laat 1 u afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de oesterzwammen gedurende 3 min. op een hevig vuur. Kruid naar smaak met peper en zout.

  15. Voeg de laatste 5 min. van de suddertijd van het vlees de tomatenblokjes en de oesterzwammen toe aan de hinderagout.

  16. Kook ondertussen de pappardelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de pappardelle over de borden en schik er de hinderagout en de oesterzwammen in het midden op. Garneer met een takje platte peterselie. Geef er eventueel prinsessenboontjes met gestoofde venkel bij (zie recept `prinsessenboontjes met gestoofde venkel').

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien
  3. Snij de wortelen en de selder in blokjes.

  4. Snij de ui in 2 en prik er de kruidnagels in.

  5. Leg de blokjes wortel en selder en de stukken ui in een grote kom en voeg er de diepgevroren hinderagout aan toe. Overgiet met de rode wijn en laat 12 u marineren in de koelkast. Roer af en toe om.

  6. Op het moment zelf
  7. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitten en snij in halvemaantjes.

  8. Scheur de oesterzwammen in fijnere stukken.

  9. Bereiding:
  10. Haal de ragout uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade boven een kom en bewaar het vocht.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de hinderagout langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Giet de armagnac over het vlees en laat sudderen tot al het vocht verdwenen is.

  13. Strooi de bloem over het vlees en roer goed. Overgiet met het marinadevocht en de tomatenpuree. Laat 1 u afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de oesterzwammen gedurende 3 min. op een hevig vuur. Kruid naar smaak met peper en zout.

  15. Voeg de laatste 5 min. van de suddertijd van het vlees de tomatenblokjes en de oesterzwammen toe aan de hinderagout.

  16. Kook ondertussen de pappardelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de pappardelle over de borden en schik er de hinderagout en de oesterzwammen in het midden op. Garneer met een takje platte peterselie. Geef er eventueel prinsessenboontjes met gestoofde venkel bij (zie recept `prinsessenboontjes met gestoofde venkel').

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 69.2 g
Eiwit 54.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje De Reserva wordt alleen gemaakt in de beste jaren. De rijpste druiven worden geselecteerd en de jonge wijn rijpt in eiken vaten. Resultaat: een gecorseerde, fruitige wijn met een fijne houttoets. Wijn Château La Bernède Grand Poujeaux A.C. Moulis Een bijzonder charmante en aantrekkelijke moulis die de soepelheid en het sappige fruit van de merlot (75 %) combineert met de fijne tanninestructuur van de cabernet sauvignon. Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

Bekijk het recept digitaal