- Bewaar

- Bewaar
Hertenragout met aardappelgratin en witloof met veenbessen
Onze drankensuggesties
Wijn Valpolicella Ripasso D.O.C. 'Villa Cerro' Veneto - Italië Bier Gulden Draak Classic Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Pers de sinaasappel. Snij de vijgen in 4, maar snij niet helemaal door (ze moeten nog aan elkaar blijven).
-
Wikkel elk stronkje witloof samen met 2 takjes tijm in 1 sneetje ontbijtspek.
-
Smelt de boter in een kookpot en bak het witloof aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Overgiet met het sinaasappelsap en laat 6 min. sudderen.
-
Zet intussen de diepgevroren aardappelgratins 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwarm de hertenragout 15 min. in een kookpot op een zacht vuur.
-
Doe de veenbessen in een steelpannetje en bestrooi met de bloemsuiker. Laat 10 min. sudderen.
-
Lepel op elk bord wat veenbessen en schik er 2 stronkjes witloof op en 1 vijg. Serveer met de ragout en de aardappelgratin.
Niet dol op gratin dauphinois?
Je kan de gratin uiteraard vervangen door kroketjes of pommes duchesses!
Onze drankensuggesties
Wijn Valpolicella Ripasso D.O.C. 'Villa Cerro' Veneto - Italië Bier Gulden Draak Classic Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Pers de sinaasappel. Snij de vijgen in 4, maar snij niet helemaal door (ze moeten nog aan elkaar blijven).
-
Wikkel elk stronkje witloof samen met 2 takjes tijm in 1 sneetje ontbijtspek.
-
Smelt de boter in een kookpot en bak het witloof aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Overgiet met het sinaasappelsap en laat 6 min. sudderen.
-
Zet intussen de diepgevroren aardappelgratins 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwarm de hertenragout 15 min. in een kookpot op een zacht vuur.
-
Doe de veenbessen in een steelpannetje en bestrooi met de bloemsuiker. Laat 10 min. sudderen.
-
Lepel op elk bord wat veenbessen en schik er 2 stronkjes witloof op en 1 vijg. Serveer met de ragout en de aardappelgratin.
Niet dol op gratin dauphinois?
Je kan de gratin uiteraard vervangen door kroketjes of pommes duchesses!
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Valpolicella Ripasso D.O.C. 'Villa Cerro' Veneto - Italië Bier Gulden Draak Classic Sterk blond bier