Hertenragout met aardappelgratin en witloof met veenbessen
Hertenragout met aardappelgratin en witloof met veenbessen

Hertenragout met aardappelgratin en witloof met veenbessen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Energie 2686 kj
Vet 34.6 g
Verzadigd vet 21 g
Koolhydraat 36.9 g
Suiker 18.8 g
Vezel 3 g
Eiwit 44.4 g
Zout 5.6 g
natrium 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Pers de sinaasappel. Snij de vijgen in 4, maar snij niet helemaal door (ze moeten nog aan elkaar blijven).

  4. Wikkel elk stronkje witloof samen met 2 takjes tijm in 1 sneetje ontbijtspek.

  5. Smelt de boter in een kookpot en bak het witloof aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Overgiet met het sinaasappelsap en laat 6 min. sudderen.

  6. Zet intussen de diepgevroren aardappelgratins 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Verwarm de hertenragout 15 min. in een kookpot op een zacht vuur.

  8. Doe de veenbessen in een steelpannetje en bestrooi met de bloemsuiker. Laat 10 min. sudderen.

  9. Lepel op elk bord wat veenbessen en schik er 2 stronkjes witloof op en 1 vijg. Serveer met de ragout en de aardappelgratin.

Tip
Niet dol op gratin dauphinois?

Je kan de gratin uiteraard vervangen door kroketjes of pommes duchesses!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Pers de sinaasappel. Snij de vijgen in 4, maar snij niet helemaal door (ze moeten nog aan elkaar blijven).

  4. Wikkel elk stronkje witloof samen met 2 takjes tijm in 1 sneetje ontbijtspek.

  5. Smelt de boter in een kookpot en bak het witloof aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Overgiet met het sinaasappelsap en laat 6 min. sudderen.

  6. Zet intussen de diepgevroren aardappelgratins 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Verwarm de hertenragout 15 min. in een kookpot op een zacht vuur.

  8. Doe de veenbessen in een steelpannetje en bestrooi met de bloemsuiker. Laat 10 min. sudderen.

  9. Lepel op elk bord wat veenbessen en schik er 2 stronkjes witloof op en 1 vijg. Serveer met de ragout en de aardappelgratin.

Tip
Niet dol op gratin dauphinois?

Je kan de gratin uiteraard vervangen door kroketjes of pommes duchesses!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Energie 2686 kj
Vet 34.6 g
Verzadigd vet 21 g
Koolhydraat 36.9 g
Suiker 18.8 g
Vezel 3 g
Eiwit 44.4 g
Zout 5.6 g
natrium 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Valpolicella Ripasso D.O.C. 'Villa Cerro' Veneto - Italië Bier Gulden Draak Classic Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal