Hertengebraad met zoet witloof en knolselderpuree
Hertengebraad met zoet witloof en knolselderpuree

Hertengebraad met zoet witloof en knolselderpuree

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Energie 2297 kj
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 47.5 g
Suiker 21.6 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 48.1 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en kleur het hertengebraad aan alle kanten op een hoog vuur. Schik in een ovenschaal en kruid met peper en zout.

  4. Zet het gebraad ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat het erna 5 à 10 min. rusten onder een vel aluminium.

  5. Schil intussen de aardappelen en de knolselder en snij in stukken. Kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng de melk en de eidooier onder de puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Smelt de rest van de boter in een pan en bak het witloof aan alle kanten goudbruin. Strijk de bovenkant in met sinaasappelmarmelade en laat nog 15 min. verder garen op een zacht vuur.

  7. Snij het gebraad in sneetjes en lepel er wat braadvocht over. Verdeel de puree over de borden en schik er wat witloof naast. Serveer met het vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en kleur het hertengebraad aan alle kanten op een hoog vuur. Schik in een ovenschaal en kruid met peper en zout.

  4. Zet het gebraad ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat het erna 5 à 10 min. rusten onder een vel aluminium.

  5. Schil intussen de aardappelen en de knolselder en snij in stukken. Kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng de melk en de eidooier onder de puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Smelt de rest van de boter in een pan en bak het witloof aan alle kanten goudbruin. Strijk de bovenkant in met sinaasappelmarmelade en laat nog 15 min. verder garen op een zacht vuur.

  7. Snij het gebraad in sneetjes en lepel er wat braadvocht over. Verdeel de puree over de borden en schik er wat witloof naast. Serveer met het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Energie 2297 kj
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 47.5 g
Suiker 21.6 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 48.1 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bush Tripel Sterk blond bier Wijn Château Branda A.O.P. Puisseguin-Saint-Émiliont

Bekijk het recept digitaal