Reeragout met rösti en rodekoolsalade met appel
Reeragout met rösti en rodekoolsalade met appel

Reeragout met rösti en rodekoolsalade met appel

1 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Energie 2703 kj
Vet 19.5 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 30 g
Suiker 11.8 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 62.5 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 1 u. 30 sudderen
  2. Dep het vlees droog en snipper de uien fijn.

  3. Smelt de boter in een grote kookpot en bak het vlees langs alle kanten goudbruin. Kruid met de stoofvleesmix.

  4. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat 1 min. meestoven. Overgiet met de rode wijn en verkruimel er het bouillonblokje over. Voeg indien nodig wat water toe zodat het vlees volledig onder staat. Laat 1 u. 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Snij intussen de rodekool in fijne reepjes en de ongeschilde appel in heel kleine blokjes.

  6. Meng de rodekool met de appel en de honing-mosterddressing. Meng er voorzichtig de veldsla onder.

  7. Bak de rösti (instructies: zie verpakking). Serveer ze met de reeragout en wat salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 1 u. 30 sudderen
  2. Dep het vlees droog en snipper de uien fijn.

  3. Smelt de boter in een grote kookpot en bak het vlees langs alle kanten goudbruin. Kruid met de stoofvleesmix.

  4. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat 1 min. meestoven. Overgiet met de rode wijn en verkruimel er het bouillonblokje over. Voeg indien nodig wat water toe zodat het vlees volledig onder staat. Laat 1 u. 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Snij intussen de rodekool in fijne reepjes en de ongeschilde appel in heel kleine blokjes.

  6. Meng de rodekool met de appel en de honing-mosterddressing. Meng er voorzichtig de veldsla onder.

  7. Bak de rösti (instructies: zie verpakking). Serveer ze met de reeragout en wat salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Energie 2703 kj
Vet 19.5 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 30 g
Suiker 11.8 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 62.5 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Vin Château Goudray « La Majeure » A.O.P. Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu Bière Kesrt Pater Bière foncée forte

Bekijk het recept digitaal