Hertenragout met preipuree en honingworteltjes
Hertenragout met preipuree en honingworteltjes

Hertenragout met preipuree en honingworteltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 613 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 56.4 g
Suiker 18.3 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 56.9 g
Zout 4.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Schil de wortelen en snij in gelijke staafjes.

  5. Rasp de schil van 1 sinaasappelhelft (niet het wit) en pers de hele sinaasappel.

  6. Bereiding:
  7. Kook de wortelen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verwarm intussen de hertenragout (kooktijd: zie verpakking).

  9. Verwarm de diepgevroren preipuree (kooktijd: zie verpakking).

  10. Smelt de boter in de kookpot van de wortelen en stoof de ui 1 min. glazig. Voeg de wortelstaafjes, de honing, de sinaasappelzeste en het -sap toe. Laat nog 2 min. opwarmen en kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de puree en de hertenragout over de borden en serveer met de gestoofde wortelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Schil de wortelen en snij in gelijke staafjes.

  5. Rasp de schil van 1 sinaasappelhelft (niet het wit) en pers de hele sinaasappel.

  6. Bereiding:
  7. Kook de wortelen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verwarm intussen de hertenragout (kooktijd: zie verpakking).

  9. Verwarm de diepgevroren preipuree (kooktijd: zie verpakking).

  10. Smelt de boter in de kookpot van de wortelen en stoof de ui 1 min. glazig. Voeg de wortelstaafjes, de honing, de sinaasappelzeste en het -sap toe. Laat nog 2 min. opwarmen en kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de puree en de hertenragout over de borden en serveer met de gestoofde wortelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 613 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 56.4 g
Suiker 18.3 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 56.9 g
Zout 4.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Artisans Vignerons `Nos Terroirs' Cru des Côtes du Rhône A.O.P. Vacqueyras

Bekijk het recept digitaal