Hinderagout met rode wijn
Hinderagout met rode wijn

Hinderagout met rode wijn

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 42.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (de dag voordien)
  3. Snij de ui en de wortel voor de marinade in grove stukken.

  4. Leg de diepgevroren hinderagout in een schotel en doe er de stukken ui en wortel bij, samen met de andere ingrediënten van de marinade. Dek af en laat min. 12 u marineren op een koele plaats. Schep af en toe om.

  5. Bereiding:
  6. Haal het vlees uit de schotel, dep droog en giet de marinade door een zeef in een steelpan.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de hinderagout aan. Kruid met peper en zout. Schep het vlees zonder braadvet in een kookpot. Bak in de pan van het vlees de groenten van de marinade even aan en voeg bij het vlees.

  8. Laat het marinadevocht tot de helft inkoken. Giet samen met de wildfond bij het vlees en laat 1 u afgedekt zachtjes stoven.

  9. Snij intussen de 4 resterende wortelen, de selder en de sjalot in stukjes. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de gesneden groenten in. Stoof zachtjes gedurende ± 10 min.

  10. Haal het vlees, de tijm en de laurier uit de kookpot. Mix de saus met de marinadegroenten fijn of draai door een roerzeef. Laat ze tot de gewenste dikte inkoken. Kruid met peper en zout.

  11. Voeg perensiroop toe aan de saus. Roer de blokjes hinderagout en de gestoofde groentjes door de saus. Laat nog even goed doorwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Geef er een eekhoorntjesbroodstamppot of aardappelkroketten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (de dag voordien)
  3. Snij de ui en de wortel voor de marinade in grove stukken.

  4. Leg de diepgevroren hinderagout in een schotel en doe er de stukken ui en wortel bij, samen met de andere ingrediënten van de marinade. Dek af en laat min. 12 u marineren op een koele plaats. Schep af en toe om.

  5. Bereiding:
  6. Haal het vlees uit de schotel, dep droog en giet de marinade door een zeef in een steelpan.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de hinderagout aan. Kruid met peper en zout. Schep het vlees zonder braadvet in een kookpot. Bak in de pan van het vlees de groenten van de marinade even aan en voeg bij het vlees.

  8. Laat het marinadevocht tot de helft inkoken. Giet samen met de wildfond bij het vlees en laat 1 u afgedekt zachtjes stoven.

  9. Snij intussen de 4 resterende wortelen, de selder en de sjalot in stukjes. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de gesneden groenten in. Stoof zachtjes gedurende ± 10 min.

  10. Haal het vlees, de tijm en de laurier uit de kookpot. Mix de saus met de marinadegroenten fijn of draai door een roerzeef. Laat ze tot de gewenste dikte inkoken. Kruid met peper en zout.

  11. Voeg perensiroop toe aan de saus. Roer de blokjes hinderagout en de gestoofde groentjes door de saus. Laat nog even goed doorwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Geef er een eekhoorntjesbroodstamppot of aardappelkroketten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 42.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château l'Enclos Pomerol Fijne klassewijn van merlot en caberne franc druiven. Soepel en karaktervol. Licht houtig, taninnehoudend. Wijn Castell'in Villa D.O.C.G. Chianti Classico Italië Uitstekende Italiaanse rode wijn uit het hart van de Chiantistreek in Toscane. De Castell'in Villa heeft een robijnrode kleur en een mooi boeket van kersen met een mooie houttoets (de wijn rijpte in eikenhouten vaten).

Bekijk het recept digitaal