Hertenragout parmentier met herfstsalade
Hertenragout parmentier met herfstsalade

Hertenragout parmentier met herfstsalade

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 24.4 g
Koolhydraat 56.9 g
Eiwit 50.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.

  4. Schil de koolrabi en snij in schijven van 1/2 cm dik. Snij daarna in staafjes.

  5. Snij de gedroogde abrikozen fijn.

  6. Maak de blaadjes van de witloofstronken los.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Kook de aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree samen met 1 eetl. boter, de melk en de eidooier. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en meng er de fijngesnipperde peterselie onder.

  11. Doe de hertenragout in een ovenschaal en bedek met de puree. Maak met een vork lijntjes op de puree en bestrooi met het paneermeel. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Maak ondertussen een vinaigrette met de olijfolie, de balsamicoazijn, zwarte peper en zout.

  13. Doe de veldsla in een kom samen met de witloofblaadjes, de koolrabi en de gedroogde abrikozen. Breng op smaak met de vinaigrette en meng.

Tip

Deze parmentier kan u ook serveren in individuele schaaltjes. Dat oogt nog mooier.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.

  4. Schil de koolrabi en snij in schijven van 1/2 cm dik. Snij daarna in staafjes.

  5. Snij de gedroogde abrikozen fijn.

  6. Maak de blaadjes van de witloofstronken los.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Kook de aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree samen met 1 eetl. boter, de melk en de eidooier. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en meng er de fijngesnipperde peterselie onder.

  11. Doe de hertenragout in een ovenschaal en bedek met de puree. Maak met een vork lijntjes op de puree en bestrooi met het paneermeel. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Maak ondertussen een vinaigrette met de olijfolie, de balsamicoazijn, zwarte peper en zout.

  13. Doe de veldsla in een kom samen met de witloofblaadjes, de koolrabi en de gedroogde abrikozen. Breng op smaak met de vinaigrette en meng.

Tip

Deze parmentier kan u ook serveren in individuele schaaltjes. Dat oogt nog mooier.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 24.4 g
Koolhydraat 56.9 g
Eiwit 50.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel Sterk blond bier Wijn Rio Belo D.O.C. Douro Portugal

Bekijk het recept digitaal