Gevulde kalkoen met witloof en blauwe druiven
Gevulde kalkoen met witloof en blauwe druiven

Gevulde kalkoen met witloof en blauwe druiven

2 u.
Hoofdgerecht
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 803 kcal
Vet 45.5 g
Verzadigd vet 15.3 g
Koolhydraat 44 g
Suiker 18.6 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 49.7 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Leg de gevulde kalkoen in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Schep af en toe het braadvocht over de kalkoen.

  3. Verlaag de oventemperatuur naar 165 °C en laat de kalkoen nog 1 u. 30 min. à 2 u. bakken.

  4. Verwijder intussen de harde kern uit de stronken witloof en snij in de lengte in 4 of in 6. Hak de walnoten grof.

  5. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak het witloof goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de rietsuiker en overgiet met de balsamicoazijn. Laat nog ± 15 min. verder garen. Roer er de laatste 5 min. de druiven onder.

  6. Bak intussen de pommes duchesse in een friteuse (instructies: zie verpakking).

  7. Versnij de kalkoen en serveer met de pommes duchesse en het witloof met druiven. Bestrooi met de walnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Leg de gevulde kalkoen in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Schep af en toe het braadvocht over de kalkoen.

  3. Verlaag de oventemperatuur naar 165 °C en laat de kalkoen nog 1 u. 30 min. à 2 u. bakken.

  4. Verwijder intussen de harde kern uit de stronken witloof en snij in de lengte in 4 of in 6. Hak de walnoten grof.

  5. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak het witloof goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de rietsuiker en overgiet met de balsamicoazijn. Laat nog ± 15 min. verder garen. Roer er de laatste 5 min. de druiven onder.

  6. Bak intussen de pommes duchesse in een friteuse (instructies: zie verpakking).

  7. Versnij de kalkoen en serveer met de pommes duchesse en het witloof met druiven. Bestrooi met de walnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 803 kcal
Vet 45.5 g
Verzadigd vet 15.3 g
Koolhydraat 44 g
Suiker 18.6 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 49.7 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal