- Bewaar

- Bewaar
Raclette met wintersalade van peterseliewortel en gekaramelliseerde ananas
Onze drankensuggesties
wijn Gewurztraminer ‘Tradition’ A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr Bier Postel Blond Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
Giet de ananasschijfjes af. Verhit 1/4 van de olijfolie in een pan en bak de ananas samen met de honing.
-
Hak intussen de noten grof. Meng met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snipper de rest fijn.
-
Schil de peterseliewortel en rasp fijn. Meng met het witloof, de rucola en de veldsla.
-
Scheur de coppa in stukjes. Meng de notendressing over de salade en bestrooi met de coppa.
-
Leg aan tafel enkele aardappelschijfjes in een raclettepannetje. Schik er een stukje raclettekaas op en kruid met peper. Laat smelten.
-
Serveer met de salade en de gekaramelliseerde ananas.
Hoeveel raclettekaas voorzien?
Reken voor een raclette zo'n 100 à 150 g raclettekaas per persoon.
Onze drankensuggesties
wijn Gewurztraminer ‘Tradition’ A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr Bier Postel Blond Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
Giet de ananasschijfjes af. Verhit 1/4 van de olijfolie in een pan en bak de ananas samen met de honing.
-
Hak intussen de noten grof. Meng met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snipper de rest fijn.
-
Schil de peterseliewortel en rasp fijn. Meng met het witloof, de rucola en de veldsla.
-
Scheur de coppa in stukjes. Meng de notendressing over de salade en bestrooi met de coppa.
-
Leg aan tafel enkele aardappelschijfjes in een raclettepannetje. Schik er een stukje raclettekaas op en kruid met peper. Laat smelten.
-
Serveer met de salade en de gekaramelliseerde ananas.
Hoeveel raclettekaas voorzien?
Reken voor een raclette zo'n 100 à 150 g raclettekaas per persoon.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
wijn Gewurztraminer ‘Tradition’ A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr Bier Postel Blond Blond abdijbier