Raclette met wintersalade van peterseliewortel en gekaramelliseerde ananas
Raclette met wintersalade van peterseliewortel en gekaramelliseerde ananas

Raclette met wintersalade van peterseliewortel en gekaramelliseerde ananas

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1049 kcal
Vet 71 g
Verzadigd vet 34.7 g
Koolhydraat 46.2 g
Suiker 16.4 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 53.1 g
Zout 5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.

    Giet de ananasschijfjes af. Verhit 1/4 van de olijfolie in een pan en bak de ananas samen met de honing.

  2. Hak intussen de noten grof. Meng met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.

  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snipper de rest fijn.

  4. Schil de peterseliewortel en rasp fijn. Meng met het witloof, de rucola en de veldsla.

  5. Scheur de coppa in stukjes. Meng de notendressing over de salade en bestrooi met de coppa.

  6. Leg aan tafel enkele aardappelschijfjes in een raclettepannetje. Schik er een stukje raclettekaas op en kruid met peper. Laat smelten.

  7. Serveer met de salade en de gekaramelliseerde ananas.

Tip
Hoeveel raclettekaas voorzien?

Reken voor een raclette zo'n 100 à 150 g raclettekaas per persoon.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.

    Giet de ananasschijfjes af. Verhit 1/4 van de olijfolie in een pan en bak de ananas samen met de honing.

  2. Hak intussen de noten grof. Meng met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.

  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snipper de rest fijn.

  4. Schil de peterseliewortel en rasp fijn. Meng met het witloof, de rucola en de veldsla.

  5. Scheur de coppa in stukjes. Meng de notendressing over de salade en bestrooi met de coppa.

  6. Leg aan tafel enkele aardappelschijfjes in een raclettepannetje. Schik er een stukje raclettekaas op en kruid met peper. Laat smelten.

  7. Serveer met de salade en de gekaramelliseerde ananas.

Tip
Hoeveel raclettekaas voorzien?

Reken voor een raclette zo'n 100 à 150 g raclettekaas per persoon.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1049 kcal
Vet 71 g
Verzadigd vet 34.7 g
Koolhydraat 46.2 g
Suiker 16.4 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 53.1 g
Zout 5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

wijn Gewurztraminer ‘Tradition’ A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr Bier Postel Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal