Raclette
Raclette

Raclette

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1199 kcal
Vet 84.5 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 71.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de aardappelen gaar in de schil gedurende ± 25 min.

  3. Snij de ham in reepjes.

  4. Snij de kastanjechampignons en de rode ui in fijne schijfjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  6. Snij de sla grof en meng met de mosterdvinaigrette.

  7. Snij de komkommer in schijfjes en besprenkel met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel alle ingrediënten over verschillende kommetjes.

  9. Bereiding:
  10. Iedereen kan naar hartenlust zijn pannetje vullen met groenten en gerookte ham. Doe er een sneetje kaas over en wacht tot de kaas gesmolten is en eventueel een korstje krijgt.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met de aardappelen en de lookboter, de sla en de komkommer, de zilveruitjes en de augurken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de aardappelen gaar in de schil gedurende ± 25 min.

  3. Snij de ham in reepjes.

  4. Snij de kastanjechampignons en de rode ui in fijne schijfjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  6. Snij de sla grof en meng met de mosterdvinaigrette.

  7. Snij de komkommer in schijfjes en besprenkel met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel alle ingrediënten over verschillende kommetjes.

  9. Bereiding:
  10. Iedereen kan naar hartenlust zijn pannetje vullen met groenten en gerookte ham. Doe er een sneetje kaas over en wacht tot de kaas gesmolten is en eventueel een korstje krijgt.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met de aardappelen en de lookboter, de sla en de komkommer, de zilveruitjes en de augurken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1199 kcal
Vet 84.5 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 71.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Belgisch abdijbier van hoge gisting (7 % vol.), met pure en fruitige aroma's (druif, sinaasappel). Droge en wat hoppige neus en een heel aangename, zachte smaak. Wijn Fendant du Valais Zwitserland Fendant is de Zwitserse naam voor de chasselasdruif, en de wijn ervan kreeg dezelfde naam mee. In het glas krijgt u een lichte, geurige en verfrissende witte wijn.

Bekijk het recept digitaal