Burger van boerengehakt met raclettekaas en rodekoolslaatje
Burger van boerengehakt met raclettekaas en rodekoolslaatje

Burger van boerengehakt met raclettekaas en rodekoolslaatje

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 610 kcal
Vet 34.6 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 33.9 g
Suiker 8.7 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 37.6 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de rode ui in fijne ringen.

  2. Snij de rodekool in fijne reepjes en breng op smaak met de frambozenazijn, de tijm, peper en zout.

  3. Snij de worteltjes van de veldsla.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in fijne reepjes.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Rol 4 balletjes van het boerengehakt en plet tot een hamburger.

  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de hamburgers samen met de uiringen ± 10 min. goudbruin.

  8. Open de hamburgerbroodjes en beleg met een hamburger, een sneetje kaas en een augurkschijfje. Sluit het broodje en zet 5 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verdeel de groenten over de borden en bestrooi met de sesamzaadjes. Serveer met de hamburger. Lepel de gebakken ui over de hamburger.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de rode ui in fijne ringen.

  2. Snij de rodekool in fijne reepjes en breng op smaak met de frambozenazijn, de tijm, peper en zout.

  3. Snij de worteltjes van de veldsla.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in fijne reepjes.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Rol 4 balletjes van het boerengehakt en plet tot een hamburger.

  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de hamburgers samen met de uiringen ± 10 min. goudbruin.

  8. Open de hamburgerbroodjes en beleg met een hamburger, een sneetje kaas en een augurkschijfje. Sluit het broodje en zet 5 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verdeel de groenten over de borden en bestrooi met de sesamzaadjes. Serveer met de hamburger. Lepel de gebakken ui over de hamburger.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 610 kcal
Vet 34.6 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 33.9 g
Suiker 8.7 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 37.6 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Heritage Hill Cape Red Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal