- Bewaar

- Bewaar
Samosa met krab en witloof
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de krab goed uitlekken.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Smelt 1 koffiel. vloeibare boter in een kookpot en stoof de lente-ui en het witloof 5 min. Breng op smaak met de tijm en de roze bessen.
-
Laat goed uitlekken. Meng er de ricotta onder.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij elk vel filodeeg in 3 gelijke reepjes en bestrijk met 2 eetl. vloeibare boter.
-
Verdeel het gestoofde witloof over een hoekje van elke reep filodeeg en bestrooi met de krab.
-
Vouw de linkerbovenhoek naar de rechterkant, zodat je een driehoek krijgt.
-
Vouw nu telkens naar de andere kant tot op het einde van het reepje.
-
Schik de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
Voor de kids. Vervang het witloof door fijngesnipperde prei of gestoofde spinazie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de krab goed uitlekken.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Smelt 1 koffiel. vloeibare boter in een kookpot en stoof de lente-ui en het witloof 5 min. Breng op smaak met de tijm en de roze bessen.
-
Laat goed uitlekken. Meng er de ricotta onder.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij elk vel filodeeg in 3 gelijke reepjes en bestrijk met 2 eetl. vloeibare boter.
-
Verdeel het gestoofde witloof over een hoekje van elke reep filodeeg en bestrooi met de krab.
-
Vouw de linkerbovenhoek naar de rechterkant, zodat je een driehoek krijgt.
-
Vouw nu telkens naar de andere kant tot op het einde van het reepje.
-
Schik de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
Voor de kids. Vervang het witloof door fijngesnipperde prei of gestoofde spinazie.