Samosa met krab en witloof
Samosa met krab en witloof

Samosa met krab en witloof

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 81 kcal
Vet 3.8 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 8 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 3.5 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de krab goed uitlekken.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Smelt 1 koffiel. vloeibare boter in een kookpot en stoof de lente-ui en het witloof 5 min. Breng op smaak met de tijm en de roze bessen.

  6. Laat goed uitlekken. Meng er de ricotta onder.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Snij elk vel filodeeg in 3 gelijke reepjes en bestrijk met 2 eetl. vloeibare boter.

  10. Verdeel het gestoofde witloof over een hoekje van elke reep filodeeg en bestrooi met de krab.

  11. Vouw de linkerbovenhoek naar de rechterkant, zodat je een driehoek krijgt.

  12. Vouw nu telkens naar de andere kant tot op het einde van het reepje.

  13. Schik de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Voor de kids. Vervang het witloof door fijngesnipperde prei of gestoofde spinazie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de krab goed uitlekken.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Smelt 1 koffiel. vloeibare boter in een kookpot en stoof de lente-ui en het witloof 5 min. Breng op smaak met de tijm en de roze bessen.

  6. Laat goed uitlekken. Meng er de ricotta onder.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Snij elk vel filodeeg in 3 gelijke reepjes en bestrijk met 2 eetl. vloeibare boter.

  10. Verdeel het gestoofde witloof over een hoekje van elke reep filodeeg en bestrooi met de krab.

  11. Vouw de linkerbovenhoek naar de rechterkant, zodat je een driehoek krijgt.

  12. Vouw nu telkens naar de andere kant tot op het einde van het reepje.

  13. Schik de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Voor de kids. Vervang het witloof door fijngesnipperde prei of gestoofde spinazie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 81 kcal
Vet 3.8 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 8 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 3.5 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal