Hoe bak je een hele gevulde kalkoen?
Hoe bak je een hele gevulde kalkoen?

Hoe bak je een hele gevulde kalkoen?

Hoofdgerecht
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Vet een ovenschaal in met de boter en leg er de kalkoen in. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht.

  4. Verlaag de oventemperatuur tot 165 °C, dek de kalkoen af met aluminiumfolie en laat nog 1 u. 30 min. à 2 u. verder garen (30 min. langer voor 4,2 kg).

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Vet een ovenschaal in met de boter en leg er de kalkoen in. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht.

  4. Verlaag de oventemperatuur tot 165 °C, dek de kalkoen af met aluminiumfolie en laat nog 1 u. 30 min. à 2 u. verder garen (30 min. langer voor 4,2 kg).

Bekijk het recept digitaal