Brandade met gerookte makreel
Brandade met gerookte makreel

Brandade met gerookte makreel

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 140 kcal
Vet 9.1 g
Koolhydraat 10.8 g
Eiwit 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de makreelfilets uitlekken.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie. Hou 8 blaadjes opzij voor de afwerking. Snipper de rest fijn.

  5. Snij de korsten van het brood en verkruimel het broodkruim.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Smelt de boter in een steelpannetje. Meng samen met de room onder de puree.

  9. Doe de makreelfilets in een hoge maatbeker en mix samen met 1 eetl. olijfolie, het citroensap en het teentje knoflook fijn. Meng onder de puree.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het broodkruim krokant. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de puree met makreel over 8 glaasjes. Werk af met het broodkruim en een blaadje peterselie. Serveer lauw.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de makreelfilets uitlekken.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie. Hou 8 blaadjes opzij voor de afwerking. Snipper de rest fijn.

  5. Snij de korsten van het brood en verkruimel het broodkruim.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Smelt de boter in een steelpannetje. Meng samen met de room onder de puree.

  9. Doe de makreelfilets in een hoge maatbeker en mix samen met 1 eetl. olijfolie, het citroensap en het teentje knoflook fijn. Meng onder de puree.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het broodkruim krokant. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de puree met makreel over 8 glaasjes. Werk af met het broodkruim en een blaadje peterselie. Serveer lauw.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 140 kcal
Vet 9.1 g
Koolhydraat 10.8 g
Eiwit 3.7 g

Bekijk het recept digitaal