- Bewaar
- Bewaar
Zalmbonbons met mierikswortel en limoen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de komkommer en snij in de lengte in 2. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de rodebietschijven in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de dille fijn en hou enkele plukjes apart voor de afwerking.
-
Snij de limoen in 4 en snij 2 partjes in 16 fijne driehoekjes. Pers de rest uit.
-
Snij elk sneetje zalm in 2.
-
Bereiding:
-
Voor de vulling: meng de rodebietblokjes, de komkommerblokjes, de zure room en de dille met het limoensap en de mierikswortelroom. Kruid met peper.
-
Leg een stukje vershoudfolie op het werkblad. Leg daar een stukje zalm op en vervolgens een koffiel. vulling. Vouw de zalm over de vulling en draai tot een mooie ronde bonbon met behulp van de vershoudfolie. Doe hetzelfde met de rest van de zalm. Plaats in de koelkast tot gebruik.
-
Afwerking:
-
Leg wat sla op een schaal en verdeel er de zalmbonbons over. Leg op elke bonbon een paar zwarte lompviseieren, een stukje limoen en wat plukjes dille.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de komkommer en snij in de lengte in 2. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de rodebietschijven in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de dille fijn en hou enkele plukjes apart voor de afwerking.
-
Snij de limoen in 4 en snij 2 partjes in 16 fijne driehoekjes. Pers de rest uit.
-
Snij elk sneetje zalm in 2.
-
Bereiding:
-
Voor de vulling: meng de rodebietblokjes, de komkommerblokjes, de zure room en de dille met het limoensap en de mierikswortelroom. Kruid met peper.
-
Leg een stukje vershoudfolie op het werkblad. Leg daar een stukje zalm op en vervolgens een koffiel. vulling. Vouw de zalm over de vulling en draai tot een mooie ronde bonbon met behulp van de vershoudfolie. Doe hetzelfde met de rest van de zalm. Plaats in de koelkast tot gebruik.
-
Afwerking:
-
Leg wat sla op een schaal en verdeel er de zalmbonbons over. Leg op elke bonbon een paar zwarte lompviseieren, een stukje limoen en wat plukjes dille.