Zalmbonbons met mierikswortel en limoen

Zalmbonbons met mierikswortel en limoen

Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 29 kcal
Vet 1.8 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 0.8 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 2.3 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de komkommer en snij in de lengte in 2. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snij de rodebietschijven in blokjes van 1/2 cm.

  5. Snij de dille fijn en hou enkele plukjes apart voor de afwerking.

  6. Snij de limoen in 4 en snij 2 partjes in 16 fijne driehoekjes. Pers de rest uit.

  7. Snij elk sneetje zalm in 2.

  8. Bereiding:
  9. Voor de vulling: meng de rodebietblokjes, de komkommerblokjes, de zure room en de dille met het limoensap en de mierikswortelroom. Kruid met peper.

  10. Leg een stukje vershoudfolie op het werkblad. Leg daar een stukje zalm op en vervolgens een koffiel. vulling. Vouw de zalm over de vulling en draai tot een mooie ronde bonbon met behulp van de vershoudfolie. Doe hetzelfde met de rest van de zalm. Plaats in de koelkast tot gebruik.

  11. Afwerking:
  12. Leg wat sla op een schaal en verdeel er de zalmbonbons over. Leg op elke bonbon een paar zwarte lompviseieren, een stukje limoen en wat plukjes dille.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de komkommer en snij in de lengte in 2. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snij de rodebietschijven in blokjes van 1/2 cm.

  5. Snij de dille fijn en hou enkele plukjes apart voor de afwerking.

  6. Snij de limoen in 4 en snij 2 partjes in 16 fijne driehoekjes. Pers de rest uit.

  7. Snij elk sneetje zalm in 2.

  8. Bereiding:
  9. Voor de vulling: meng de rodebietblokjes, de komkommerblokjes, de zure room en de dille met het limoensap en de mierikswortelroom. Kruid met peper.

  10. Leg een stukje vershoudfolie op het werkblad. Leg daar een stukje zalm op en vervolgens een koffiel. vulling. Vouw de zalm over de vulling en draai tot een mooie ronde bonbon met behulp van de vershoudfolie. Doe hetzelfde met de rest van de zalm. Plaats in de koelkast tot gebruik.

  11. Afwerking:
  12. Leg wat sla op een schaal en verdeel er de zalmbonbons over. Leg op elke bonbon een paar zwarte lompviseieren, een stukje limoen en wat plukjes dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 29 kcal
Vet 1.8 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 0.8 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 2.3 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal