Frambozen-kokosbavarois met cashewnoten en dadeldeeg
Frambozen-kokosbavarois met cashewnoten en dadeldeeg

Frambozen-kokosbavarois met cashewnoten en dadeldeeg

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 585 kcal
Vet 48.1 g
Verzadigd vet 26 g
Koolhydraat 26.7 g
Suiker 22.8 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 8.1 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien (12 u. weken)
  3. Laat de cashewnoten min. 12 u. weken in koud water.

  4. Op het moment zelf (ontdooitijd + 15 min.)
  5. Laat de frambozen volledig ontdooien.

  6. Ontpit de dadels.

  7. Bekleed de bodem van een bakvorm of ovenschaal met bakpapier.

  8. Laat de gelatineblaadjes 10 min. weken in koud water.

  9. Bereiding:
  10. Doe de pecannoten, de macadamianoten, de dadels, de veenbessen en het gemberpoeder bij elkaar en mix tot een brokkelig deeg.

  11. Verdeel het deeg over de bakvorm of ovenschaal en druk goed aan. Zet 15 min. in de diepvries.

  12. Verhit intussen de kokosolie in een klein steelpannetje. Voeg de ontdooide frambozen en de gelatineblaadjes toe. Laat staan op een zacht vuur tot de gelatine is opgelost.

  13. Voeg de honing, de frambozengelei, de kokosroom en 40 g kokospoeder toe aan de geweekte cashewnoten en mix fijn.

  14. Neem het deeg uit de diepvriezer en giet er de frambozenmengeling over. Laat min. 3 u. opstijven in de koelkast.

  15. Afwerking:
  16. Werk de bavarois af met het kokospoeder, de verse frambozen, de aalbessen en de muntblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien (12 u. weken)
  3. Laat de cashewnoten min. 12 u. weken in koud water.

  4. Op het moment zelf (ontdooitijd + 15 min.)
  5. Laat de frambozen volledig ontdooien.

  6. Ontpit de dadels.

  7. Bekleed de bodem van een bakvorm of ovenschaal met bakpapier.

  8. Laat de gelatineblaadjes 10 min. weken in koud water.

  9. Bereiding:
  10. Doe de pecannoten, de macadamianoten, de dadels, de veenbessen en het gemberpoeder bij elkaar en mix tot een brokkelig deeg.

  11. Verdeel het deeg over de bakvorm of ovenschaal en druk goed aan. Zet 15 min. in de diepvries.

  12. Verhit intussen de kokosolie in een klein steelpannetje. Voeg de ontdooide frambozen en de gelatineblaadjes toe. Laat staan op een zacht vuur tot de gelatine is opgelost.

  13. Voeg de honing, de frambozengelei, de kokosroom en 40 g kokospoeder toe aan de geweekte cashewnoten en mix fijn.

  14. Neem het deeg uit de diepvriezer en giet er de frambozenmengeling over. Laat min. 3 u. opstijven in de koelkast.

  15. Afwerking:
  16. Werk de bavarois af met het kokospoeder, de verse frambozen, de aalbessen en de muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 585 kcal
Vet 48.1 g
Verzadigd vet 26 g
Koolhydraat 26.7 g
Suiker 22.8 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 8.1 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal