Grand-veneursaus
Grand-veneursaus

Grand-veneursaus

20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 180 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Plet de peperbolletjes met de bolle kant van een eetlepel.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui 2 à 3 min.

  6. Bestrooi de ui met de bloem en roer goed. Giet er de wildfond en de rode wijn al roerend bij. Kruid met de tijm en de geplette peperbolletjes en laat tot 1/3 inkoken.

  7. Zeef de saus en giet opnieuw in de kookpot. Roer er de room en de cognac onder. Laat opnieuw tot 1/3 inkoken.

  8. Roer ten slotte de aalbessengelei onder de saus tot die volledig opgenomen is. Kruid met peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Plet de peperbolletjes met de bolle kant van een eetlepel.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui 2 à 3 min.

  6. Bestrooi de ui met de bloem en roer goed. Giet er de wildfond en de rode wijn al roerend bij. Kruid met de tijm en de geplette peperbolletjes en laat tot 1/3 inkoken.

  7. Zeef de saus en giet opnieuw in de kookpot. Roer er de room en de cognac onder. Laat opnieuw tot 1/3 inkoken.

  8. Roer ten slotte de aalbessengelei onder de saus tot die volledig opgenomen is. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 180 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 2 g

Bekijk het recept digitaal