Hasselback aardappelen

Hasselback aardappelen

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 5.2 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 38 g
Suiker 0 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, 1 millimeter van elkaar af, zonder ze helemaal door te snijden (leg ze voor uw gemak in de lengte tussen 2 planken).

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met arachideolie. Kruid met peper en zout en bestrooi met de tijm.

  7. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, 1 millimeter van elkaar af, zonder ze helemaal door te snijden (leg ze voor uw gemak in de lengte tussen 2 planken).

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met arachideolie. Kruid met peper en zout en bestrooi met de tijm.

  7. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 5.2 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 38 g
Suiker 0 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal