Glaasje van pompoen, kokos en tofu
Glaasje van pompoen, kokos en tofu

Glaasje van pompoen, kokos en tofu

25 min.
Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 60 kcal
Vet 4.8 g
Koolhydraat 1.9 g
Eiwit 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika en tofu in blokjes van dezelfde grootte als de pompoenblokjes.

  3. Snij de gember in zo fijn mogelijke staafjes.

  4. Snij de lente-uitjes in stukjes van 0,5 cm.

  5. Snipper de citroenmelisse grof.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpan en roerbak de paprikablokjes gedurende 5 min.

  8. Voeg de tofu, pompoenblokjes, kokosmelk en sojasaus toe. Kruid met cayennepeper en verkruimel het groentebouillonblokje erover. Laat 7 min. sudderen.

  9. Voeg de lente-uitjes, 1 koffiel. limoensap en de citroenmelisse toe. Kruid met peper en zout en verdeel over de glaasjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika en tofu in blokjes van dezelfde grootte als de pompoenblokjes.

  3. Snij de gember in zo fijn mogelijke staafjes.

  4. Snij de lente-uitjes in stukjes van 0,5 cm.

  5. Snipper de citroenmelisse grof.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpan en roerbak de paprikablokjes gedurende 5 min.

  8. Voeg de tofu, pompoenblokjes, kokosmelk en sojasaus toe. Kruid met cayennepeper en verkruimel het groentebouillonblokje erover. Laat 7 min. sudderen.

  9. Voeg de lente-uitjes, 1 koffiel. limoensap en de citroenmelisse toe. Kruid met peper en zout en verdeel over de glaasjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 60 kcal
Vet 4.8 g
Koolhydraat 1.9 g
Eiwit 2.2 g

Bekijk het recept digitaal