Kleurrijke wintersalade
Kleurrijke wintersalade

Kleurrijke wintersalade

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 288 kcal
Energie 1205 kj
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 27.4 g
Suiker 21.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 5.5 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 15 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Open de verpakking van de bieten en vang het sap op. Snij de bieten in blokjes van 1 cm en meng er 3/4 van de balsamicocrème onder. Zet koel weg.

  4. Snij de rode ui in 2 en daarna in halvemaantjes. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snij de bloemkool in roosjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met het sap van de rode biet en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de rode ui ernaast en meng daar de rest van de balsamicocrème en 1 el olijfolie onder. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Verhit intussen 3 el olijfolie in een pan. Voeg de kikkererwten toe en kruid met de za’atar, peper en zout. Roerbak 5 à 6 min.

  7. Maak de dressing: pers het knoflook en meng er 2 el olijfolie, de vloeibare honing, de rodewijnazijn en het citroensap onder. Kruid met peper en zout.

  8. Laat de bloemkool lichtjes afkoelen en meng samen met de rode biet en de kikkererwten onder de jonge slascheuten. Besprenkel met de dressing.

Tip
Wat is za'atar?

Za'atar is een Midden-Oosterse kruidenmengeling met oregano, sesamzaad, sumak en fleur de sel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 15 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Open de verpakking van de bieten en vang het sap op. Snij de bieten in blokjes van 1 cm en meng er 3/4 van de balsamicocrème onder. Zet koel weg.

  4. Snij de rode ui in 2 en daarna in halvemaantjes. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snij de bloemkool in roosjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met het sap van de rode biet en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de rode ui ernaast en meng daar de rest van de balsamicocrème en 1 el olijfolie onder. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Verhit intussen 3 el olijfolie in een pan. Voeg de kikkererwten toe en kruid met de za’atar, peper en zout. Roerbak 5 à 6 min.

  7. Maak de dressing: pers het knoflook en meng er 2 el olijfolie, de vloeibare honing, de rodewijnazijn en het citroensap onder. Kruid met peper en zout.

  8. Laat de bloemkool lichtjes afkoelen en meng samen met de rode biet en de kikkererwten onder de jonge slascheuten. Besprenkel met de dressing.

Tip
Wat is za'atar?

Za'atar is een Midden-Oosterse kruidenmengeling met oregano, sesamzaad, sumak en fleur de sel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 288 kcal
Energie 1205 kj
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 27.4 g
Suiker 21.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 5.5 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g

Bekijk het recept digitaal