- Bewaar

- Bewaar
Kleurrijke wintersalade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 15 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Open de verpakking van de bieten en vang het sap op. Snij de bieten in blokjes van 1 cm en meng er 3/4 van de balsamicocrème onder. Zet koel weg.
-
Snij de rode ui in 2 en daarna in halvemaantjes. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de bloemkool in roosjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met het sap van de rode biet en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de rode ui ernaast en meng daar de rest van de balsamicocrème en 1 el olijfolie onder. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 3 el olijfolie in een pan. Voeg de kikkererwten toe en kruid met de za’atar, peper en zout. Roerbak 5 à 6 min.
-
Maak de dressing: pers het knoflook en meng er 2 el olijfolie, de vloeibare honing, de rodewijnazijn en het citroensap onder. Kruid met peper en zout.
-
Laat de bloemkool lichtjes afkoelen en meng samen met de rode biet en de kikkererwten onder de jonge slascheuten. Besprenkel met de dressing.
Wat is za'atar?
Za'atar is een Midden-Oosterse kruidenmengeling met oregano, sesamzaad, sumak en fleur de sel.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 15 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Open de verpakking van de bieten en vang het sap op. Snij de bieten in blokjes van 1 cm en meng er 3/4 van de balsamicocrème onder. Zet koel weg.
-
Snij de rode ui in 2 en daarna in halvemaantjes. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de bloemkool in roosjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met het sap van de rode biet en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de rode ui ernaast en meng daar de rest van de balsamicocrème en 1 el olijfolie onder. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 3 el olijfolie in een pan. Voeg de kikkererwten toe en kruid met de za’atar, peper en zout. Roerbak 5 à 6 min.
-
Maak de dressing: pers het knoflook en meng er 2 el olijfolie, de vloeibare honing, de rodewijnazijn en het citroensap onder. Kruid met peper en zout.
-
Laat de bloemkool lichtjes afkoelen en meng samen met de rode biet en de kikkererwten onder de jonge slascheuten. Besprenkel met de dressing.
Wat is za'atar?
Za'atar is een Midden-Oosterse kruidenmengeling met oregano, sesamzaad, sumak en fleur de sel.