- Bewaar

- Bewaar
Spruitjessalade met exotische dressing
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de voetjes van de spruiten. Snij de helft van de spruiten in 4 en de rest in heel fijne reepjes.
-
Verdeel de in 4 gesneden spruiten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna licht afkoelen.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de mango in blokjes en vang het sap op. Snij de passievrucht in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Snij de vijgen in 2.
-
Pers de limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.
-
Maak de dressing: meng de rest van het limoensap onder het mangosap, het vruchtvlees van de passievrucht en de rest van de olijfolie.
-
Meng de fijngesneden spruiten en de geroosterde spruiten onder de slascheuten, de mango- en avocadoblokjes en de vijgen. Kruid met peper en zout.
-
Meng er de dressing onder en werk af met de radijsscheuten en de pistachenoten.
Deze salade kan u lauw of koud eten. Bereid de spruiten dus gerust vooraf en voeg ze ter plekke toe aan de andere ingrediënten, net als de dressing en de afwerking.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de voetjes van de spruiten. Snij de helft van de spruiten in 4 en de rest in heel fijne reepjes.
-
Verdeel de in 4 gesneden spruiten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna licht afkoelen.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de mango in blokjes en vang het sap op. Snij de passievrucht in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Snij de vijgen in 2.
-
Pers de limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.
-
Maak de dressing: meng de rest van het limoensap onder het mangosap, het vruchtvlees van de passievrucht en de rest van de olijfolie.
-
Meng de fijngesneden spruiten en de geroosterde spruiten onder de slascheuten, de mango- en avocadoblokjes en de vijgen. Kruid met peper en zout.
-
Meng er de dressing onder en werk af met de radijsscheuten en de pistachenoten.
Deze salade kan u lauw of koud eten. Bereid de spruiten dus gerust vooraf en voeg ze ter plekke toe aan de andere ingrediënten, net als de dressing en de afwerking.