Spruitjessalade met exotische dressing
Spruitjessalade met exotische dressing

Spruitjessalade met exotische dressing

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 232 kcal
Energie 971 kj
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 13.1 g
Suiker 11.4 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 4.3 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de voetjes van de spruiten. Snij de helft van de spruiten in 4 en de rest in heel fijne reepjes.

  4. Verdeel de in 4 gesneden spruiten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna licht afkoelen.

  5. Snij intussen het vruchtvlees van de mango in blokjes en vang het sap op. Snij de passievrucht in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Snij de vijgen in 2.

  6. Pers de limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.

  7. Maak de dressing: meng de rest van het limoensap onder het mangosap, het vruchtvlees van de passievrucht en de rest van de olijfolie.

  8. Meng de fijngesneden spruiten en de geroosterde spruiten onder de slascheuten, de mango- en avocadoblokjes en de vijgen. Kruid met peper en zout.

  9. Meng er de dressing onder en werk af met de radijsscheuten en de pistachenoten.

Tip

Deze salade kan u lauw of koud eten. Bereid de spruiten dus gerust vooraf en voeg ze ter plekke toe aan de andere ingrediënten, net als de dressing en de afwerking.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de voetjes van de spruiten. Snij de helft van de spruiten in 4 en de rest in heel fijne reepjes.

  4. Verdeel de in 4 gesneden spruiten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna licht afkoelen.

  5. Snij intussen het vruchtvlees van de mango in blokjes en vang het sap op. Snij de passievrucht in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Snij de vijgen in 2.

  6. Pers de limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.

  7. Maak de dressing: meng de rest van het limoensap onder het mangosap, het vruchtvlees van de passievrucht en de rest van de olijfolie.

  8. Meng de fijngesneden spruiten en de geroosterde spruiten onder de slascheuten, de mango- en avocadoblokjes en de vijgen. Kruid met peper en zout.

  9. Meng er de dressing onder en werk af met de radijsscheuten en de pistachenoten.

Tip

Deze salade kan u lauw of koud eten. Bereid de spruiten dus gerust vooraf en voeg ze ter plekke toe aan de andere ingrediënten, net als de dressing en de afwerking.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 232 kcal
Energie 971 kj
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 13.1 g
Suiker 11.4 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 4.3 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal