Kleurrijk spruitjessalade
Kleurrijk spruitjessalade

Kleurrijk spruitjessalade

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 279 kcal
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 25.1 g
Suiker 19.6 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 3.9 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1 Laat de rozijntjes 30 min. zwellen in een kommetje met warm water. Giet af in een vergiet.

  3. 2 Doe intussen de hazelnoten in een zakje en klop ze grof met een deegrol.

  4. 3 Schil de wortel en rasp hem of maak er sliertjes van met een dunschiller. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snij ze fijn.

  5. 4 Snij de granaatappel in 2 en klop er de pitjes uit met een houten lepel boven een mengkom. Verwijder de vliesjes. Schep de granaatappelpitjes eruit en bewaar het sap voor de dressing.

  6. 5 Was de appel goed, want we gaan hem niet schillen. Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor en snij in 8 partjes. Snij daarna de partjes in stukjes.

  7. 6 Meng het granaatappelsap met de olijfolie en de ahornsiroop. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. 7 Doe de spruitjes, de wortel, de rozijnen en de appel in een serveerschaal en meng er de dressing onder. Bestrooi met de hazelnoten en de granaatappelpitjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1 Laat de rozijntjes 30 min. zwellen in een kommetje met warm water. Giet af in een vergiet.

  3. 2 Doe intussen de hazelnoten in een zakje en klop ze grof met een deegrol.

  4. 3 Schil de wortel en rasp hem of maak er sliertjes van met een dunschiller. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snij ze fijn.

  5. 4 Snij de granaatappel in 2 en klop er de pitjes uit met een houten lepel boven een mengkom. Verwijder de vliesjes. Schep de granaatappelpitjes eruit en bewaar het sap voor de dressing.

  6. 5 Was de appel goed, want we gaan hem niet schillen. Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor en snij in 8 partjes. Snij daarna de partjes in stukjes.

  7. 6 Meng het granaatappelsap met de olijfolie en de ahornsiroop. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. 7 Doe de spruitjes, de wortel, de rozijnen en de appel in een serveerschaal en meng er de dressing onder. Bestrooi met de hazelnoten en de granaatappelpitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 279 kcal
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 25.1 g
Suiker 19.6 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 3.9 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal