- Bewaar

- Bewaar
Kleurrijk spruitjessalade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
1 Laat de rozijntjes 30 min. zwellen in een kommetje met warm water. Giet af in een vergiet.
-
2 Doe intussen de hazelnoten in een zakje en klop ze grof met een deegrol.
-
3 Schil de wortel en rasp hem of maak er sliertjes van met een dunschiller. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snij ze fijn.
-
4 Snij de granaatappel in 2 en klop er de pitjes uit met een houten lepel boven een mengkom. Verwijder de vliesjes. Schep de granaatappelpitjes eruit en bewaar het sap voor de dressing.
-
5 Was de appel goed, want we gaan hem niet schillen. Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor en snij in 8 partjes. Snij daarna de partjes in stukjes.
-
6 Meng het granaatappelsap met de olijfolie en de ahornsiroop. Kruid met zwarte peper en zout.
-
7 Doe de spruitjes, de wortel, de rozijnen en de appel in een serveerschaal en meng er de dressing onder. Bestrooi met de hazelnoten en de granaatappelpitjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
1 Laat de rozijntjes 30 min. zwellen in een kommetje met warm water. Giet af in een vergiet.
-
2 Doe intussen de hazelnoten in een zakje en klop ze grof met een deegrol.
-
3 Schil de wortel en rasp hem of maak er sliertjes van met een dunschiller. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snij ze fijn.
-
4 Snij de granaatappel in 2 en klop er de pitjes uit met een houten lepel boven een mengkom. Verwijder de vliesjes. Schep de granaatappelpitjes eruit en bewaar het sap voor de dressing.
-
5 Was de appel goed, want we gaan hem niet schillen. Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor en snij in 8 partjes. Snij daarna de partjes in stukjes.
-
6 Meng het granaatappelsap met de olijfolie en de ahornsiroop. Kruid met zwarte peper en zout.
-
7 Doe de spruitjes, de wortel, de rozijnen en de appel in een serveerschaal en meng er de dressing onder. Bestrooi met de hazelnoten en de granaatappelpitjes.