Fruitig bulgurslaatje met mango en advocado
Fruitig bulgurslaatje met mango en advocado

Fruitig bulgurslaatje met mango en advocado

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 50 g
Suiker 8.6 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 9.7 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de bulgur in een mengkom en overgiet met 5 dl lichtgezouten kokend water. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork. Meng er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met peper en zout.

  3. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado en de mango in blokjes.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn en meng met 2 eetl. olijfolie en het limoensap. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de mango, de avocado, de lente-ui en de rucola onder de bulgur.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de bulgur in een mengkom en overgiet met 5 dl lichtgezouten kokend water. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork. Meng er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met peper en zout.

  3. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado en de mango in blokjes.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn en meng met 2 eetl. olijfolie en het limoensap. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de mango, de avocado, de lente-ui en de rucola onder de bulgur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 50 g
Suiker 8.6 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 9.7 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal