- Bewaar

- Bewaar
Luikse spruitjessalade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in.
-
Pers de citroen.
-
Snij de geschilde appelen in stukjes en overgiet met citroensap.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de spruitjes 10 min. in lichtgezouten water en giet af. Haal uit de kookpot.
-
Smelt de boter in dezelfde kookpot en bak de gerookte spekreepjes met de fijngesnipperde ui en de voorgekookte krielaardappelen ± 5 min. Kruid met de komijn, peper en zout.
-
Voeg de spruitjes en de stukjes appel toe en verwarm de bereiding 2 à 3 min.
-
Afwerking:
-
Serveer deze salade warm met wild, worst of varkensgebraad.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in.
-
Pers de citroen.
-
Snij de geschilde appelen in stukjes en overgiet met citroensap.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de spruitjes 10 min. in lichtgezouten water en giet af. Haal uit de kookpot.
-
Smelt de boter in dezelfde kookpot en bak de gerookte spekreepjes met de fijngesnipperde ui en de voorgekookte krielaardappelen ± 5 min. Kruid met de komijn, peper en zout.
-
Voeg de spruitjes en de stukjes appel toe en verwarm de bereiding 2 à 3 min.
-
Afwerking:
-
Serveer deze salade warm met wild, worst of varkensgebraad.