Luikse spruitjessalade
Luikse spruitjessalade

Luikse spruitjessalade

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 324 kcal
Vet 10 g
Koolhydraat 46.2 g
Eiwit 12.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in.

  3. Pers de citroen.

  4. Snij de geschilde appelen in stukjes en overgiet met citroensap.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de spruitjes 10 min. in lichtgezouten water en giet af. Haal uit de kookpot.

  8. Smelt de boter in dezelfde kookpot en bak de gerookte spekreepjes met de fijngesnipperde ui en de voorgekookte krielaardappelen ± 5 min. Kruid met de komijn, peper en zout.

  9. Voeg de spruitjes en de stukjes appel toe en verwarm de bereiding 2 à 3 min.

  10. Afwerking:
  11. Serveer deze salade warm met wild, worst of varkensgebraad.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in.

  3. Pers de citroen.

  4. Snij de geschilde appelen in stukjes en overgiet met citroensap.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de spruitjes 10 min. in lichtgezouten water en giet af. Haal uit de kookpot.

  8. Smelt de boter in dezelfde kookpot en bak de gerookte spekreepjes met de fijngesnipperde ui en de voorgekookte krielaardappelen ± 5 min. Kruid met de komijn, peper en zout.

  9. Voeg de spruitjes en de stukjes appel toe en verwarm de bereiding 2 à 3 min.

  10. Afwerking:
  11. Serveer deze salade warm met wild, worst of varkensgebraad.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 324 kcal
Vet 10 g
Koolhydraat 46.2 g
Eiwit 12.5 g

Bekijk het recept digitaal