Gemengde salade met venkel, granaatappel en geroosterde noten
Gemengde salade met venkel, granaatappel en geroosterde noten

Gemengde salade met venkel, granaatappel en geroosterde noten

15 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1054 kj
Energie 252 kcal
Vet 17 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 19.8 g
Suiker 16.9 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 3.5 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de venkel in de lengte in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in dunne schijfjes

  3. Snij de granaatappel in 2 en haal de pitjes eruit. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  4. Rooster de walnootpitten 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Besprenkel met de honing en bak kort verder. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  5. Meng de slamix onder de venkel en de granaatappelpitten.

  6. Maak de dressing: meng de olijfolie, de rodewijnazijn en de mosterd onder elkaar en meng er het granaatappelsap onder. Kruid met peper.

  7. Meng de dressing onder de salade en werk af met de walnootpitten.

Tip

Doe de slamix en de venkel in dezelfde bewaardoos. Doe de granaatappelpitten, de geroosterde noten en de dressing in aparte potjes. Meng alles ter plekke onder elkaar.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de venkel in de lengte in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in dunne schijfjes

  3. Snij de granaatappel in 2 en haal de pitjes eruit. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  4. Rooster de walnootpitten 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Besprenkel met de honing en bak kort verder. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  5. Meng de slamix onder de venkel en de granaatappelpitten.

  6. Maak de dressing: meng de olijfolie, de rodewijnazijn en de mosterd onder elkaar en meng er het granaatappelsap onder. Kruid met peper.

  7. Meng de dressing onder de salade en werk af met de walnootpitten.

Tip

Doe de slamix en de venkel in dezelfde bewaardoos. Doe de granaatappelpitten, de geroosterde noten en de dressing in aparte potjes. Meng alles ter plekke onder elkaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1054 kj
Energie 252 kcal
Vet 17 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 19.8 g
Suiker 16.9 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 3.5 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal