Venkel-koolrabisalade met pecorino
Venkel-koolrabisalade met pecorino

Venkel-koolrabisalade met pecorino

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 251 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 3.4 g
Suiker 1.3 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 11.4 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern (hou wat groen opzij voor de afwerking). Snij samen met de koolrabi in dunne plakjes (een mandoline is hiervoor ideaal).

  3. Pers de limoen.

  4. Bereiding:
  5. Meng het limoensap met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Roer onder de koolrabi en de venkel en laat 20 min. trekken.

  7. Snipper intussen het venkelgroen en het bieslook fijn. Maak met een dunschiller krullen van de pecorino. Werk hiermee de salade af.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern (hou wat groen opzij voor de afwerking). Snij samen met de koolrabi in dunne plakjes (een mandoline is hiervoor ideaal).

  3. Pers de limoen.

  4. Bereiding:
  5. Meng het limoensap met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Roer onder de koolrabi en de venkel en laat 20 min. trekken.

  7. Snipper intussen het venkelgroen en het bieslook fijn. Maak met een dunschiller krullen van de pecorino. Werk hiermee de salade af.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 251 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 3.4 g
Suiker 1.3 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 11.4 g
Zout 1.3 g

Bekijk het recept digitaal