Venkel-radijzenslaatje met wasabidressing
Venkel-radijzenslaatje met wasabidressing

Venkel-radijzenslaatje met wasabidressing

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 138 kcal
Vet 10 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 6.1 g
Suiker 4.1 g
Vezel 3 g
Eiwit 4.2 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de kropsla in fijne reepjes.

  4. Verwijder de harde kern uit de halve venkel en snij of rasp de rest fijn.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Snij de radijzen in plakjes.

  7. Trek de blaadjes van de takjes munt.

  8. Bereiding:
  9. Kook de diepgevroren erwten 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  10. Doe de venkel, de sla, de lente-uitjes, de radijzen, de erwten en de muntblaadjes in en serveerschaal.

  11. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Sprenkel net voor het serveren over de salade en strooi er de radijsscheuten over. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de kropsla in fijne reepjes.

  4. Verwijder de harde kern uit de halve venkel en snij of rasp de rest fijn.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Snij de radijzen in plakjes.

  7. Trek de blaadjes van de takjes munt.

  8. Bereiding:
  9. Kook de diepgevroren erwten 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  10. Doe de venkel, de sla, de lente-uitjes, de radijzen, de erwten en de muntblaadjes in en serveerschaal.

  11. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Sprenkel net voor het serveren over de salade en strooi er de radijsscheuten over. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 138 kcal
Vet 10 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 6.1 g
Suiker 4.1 g
Vezel 3 g
Eiwit 4.2 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Delta IPA Blond bier Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije

Bekijk het recept digitaal