Wittekoolsalade
Wittekoolsalade

Wittekoolsalade

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 19.7 g
Eiwit 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Enkele uren vooraf (10 min. + 2 u. marineren)
  3. Snij de wittekool in dunne reepjes. Meng met de olijfolie en het citroensap, en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat minstens 2 u. marineren in de koelkast.

  4. Op het moment zelf (10 min.)
  5. Laat de rozijnen weken in lauw water.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Snij de radijzen in schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Meng de gemarineerde wittekool met de rozijnen, de schijfjes radijs en de fijngesnipperde lente-ui.

  10. Afwerking:
  11. Serveer deze frisse salade bij gebakken vlees of vegetarische burgers.

Tip

- Vervang de radijzen door 1/2 rode paprika die u in fijne reepjes snijdt. - Voor een maaltijdsalade kan u er nog blokjes kaas of kip, walnoten of hazel noten en voorgekookte tarwegraantjes aan toevoegen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Enkele uren vooraf (10 min. + 2 u. marineren)
  3. Snij de wittekool in dunne reepjes. Meng met de olijfolie en het citroensap, en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat minstens 2 u. marineren in de koelkast.

  4. Op het moment zelf (10 min.)
  5. Laat de rozijnen weken in lauw water.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Snij de radijzen in schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Meng de gemarineerde wittekool met de rozijnen, de schijfjes radijs en de fijngesnipperde lente-ui.

  10. Afwerking:
  11. Serveer deze frisse salade bij gebakken vlees of vegetarische burgers.

Tip

- Vervang de radijzen door 1/2 rode paprika die u in fijne reepjes snijdt. - Voor een maaltijdsalade kan u er nog blokjes kaas of kip, walnoten of hazel noten en voorgekookte tarwegraantjes aan toevoegen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 19.7 g
Eiwit 4 g

Bekijk het recept digitaal