- Bewaar

- Bewaar
Wittekoolsalade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Enkele uren vooraf (10 min. + 2 u. marineren)
-
Snij de wittekool in dunne reepjes. Meng met de olijfolie en het citroensap, en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat minstens 2 u. marineren in de koelkast.
-
Op het moment zelf (10 min.)
-
Laat de rozijnen weken in lauw water.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Snij de radijzen in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Meng de gemarineerde wittekool met de rozijnen, de schijfjes radijs en de fijngesnipperde lente-ui.
-
Afwerking:
-
Serveer deze frisse salade bij gebakken vlees of vegetarische burgers.
- Vervang de radijzen door 1/2 rode paprika die u in fijne reepjes snijdt. - Voor een maaltijdsalade kan u er nog blokjes kaas of kip, walnoten of hazel noten en voorgekookte tarwegraantjes aan toevoegen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Enkele uren vooraf (10 min. + 2 u. marineren)
-
Snij de wittekool in dunne reepjes. Meng met de olijfolie en het citroensap, en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat minstens 2 u. marineren in de koelkast.
-
Op het moment zelf (10 min.)
-
Laat de rozijnen weken in lauw water.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Snij de radijzen in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Meng de gemarineerde wittekool met de rozijnen, de schijfjes radijs en de fijngesnipperde lente-ui.
-
Afwerking:
-
Serveer deze frisse salade bij gebakken vlees of vegetarische burgers.
- Vervang de radijzen door 1/2 rode paprika die u in fijne reepjes snijdt. - Voor een maaltijdsalade kan u er nog blokjes kaas of kip, walnoten of hazel noten en voorgekookte tarwegraantjes aan toevoegen.