Lauw slaatje met oesterzwammen
Lauw slaatje met oesterzwammen

Lauw slaatje met oesterzwammen

15 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 193 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 9 g
Eiwit 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de oesterzwammen schoon en scheur in reepjes.

  3. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.

  4. Snij het witloof in fijne ringen en besprenkel met citroensap.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng de slascheuten met de waterkers, het witloof en de zachte veenbessen.

  8. Smelt de boter in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de reepjes oesterzwam gedurende 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout en meng er de peterselie onder.

  9. Meng ondertussen de walnotenolie met de olijfolie en de frambozenazijn en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Sprenkel de vinaigrette over de salade en verdeel er de reepjes oesterzwam over. Serveer met een stukje brood.

Tip

Combineer oesterzwammen met deze groenten: prei, ui, tomaat, paprika, courgette, aubergine.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de oesterzwammen schoon en scheur in reepjes.

  3. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.

  4. Snij het witloof in fijne ringen en besprenkel met citroensap.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng de slascheuten met de waterkers, het witloof en de zachte veenbessen.

  8. Smelt de boter in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de reepjes oesterzwam gedurende 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout en meng er de peterselie onder.

  9. Meng ondertussen de walnotenolie met de olijfolie en de frambozenazijn en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Sprenkel de vinaigrette over de salade en verdeel er de reepjes oesterzwam over. Serveer met een stukje brood.

Tip

Combineer oesterzwammen met deze groenten: prei, ui, tomaat, paprika, courgette, aubergine.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 193 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 9 g
Eiwit 2.3 g

Bekijk het recept digitaal