Slaatje van witloof, royal gala-appelen, noten en oude kaas
Slaatje van witloof, royal gala-appelen, noten en oude kaas

Slaatje van witloof, royal gala-appelen, noten en oude kaas

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 40.3 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 11.9 g
Suiker 10.7 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 13.3 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in dunne reepjes.

  4. Snipper de kervel fijn (hou een beetje apart voor de afwerking).

  5. Snij de kaas in fijne sneetjes.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verkruimel.

  9. Maak intussen de dressing: meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, 1 eetl. citroensap, de honing en de kerrie. Kruid met peper en zout.

  10. Snij de ongeschilde royal gala-appel in dunne plakjes. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  11. Meng de kervel onder de veldsla en voeg de kaas, de walnoten, een handvol rozijnen en de appel toe.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de rest van de kervel en de pancetta-crumble.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in dunne reepjes.

  4. Snipper de kervel fijn (hou een beetje apart voor de afwerking).

  5. Snij de kaas in fijne sneetjes.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verkruimel.

  9. Maak intussen de dressing: meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, 1 eetl. citroensap, de honing en de kerrie. Kruid met peper en zout.

  10. Snij de ongeschilde royal gala-appel in dunne plakjes. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  11. Meng de kervel onder de veldsla en voeg de kaas, de walnoten, een handvol rozijnen en de appel toe.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de rest van de kervel en de pancetta-crumble.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 40.3 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 11.9 g
Suiker 10.7 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 13.3 g
Zout 1.2 g

Bekijk het recept digitaal