Knolseldersoep met crumble van zwarte pens
Knolseldersoep met crumble van zwarte pens

Knolseldersoep met crumble van zwarte pens

Soep
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 209 kcal
Vet 10.2 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 9.2 g
Suiker 3.1 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 17.7 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de knolselder en snij in blokjes.

  4. Snij de ui in stukken.

  5. Snij het preiwit in stukken.

  6. Pers de citroen.

  7. Verwijder het vel van de pens en snij in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui en de prei 2 min. Voeg de knolselder toe en stoof nog 2 min. Kruid met zwarte peper.

  10. Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. koken. Mix fijn.

  11. Breng intussen 1 L water aan de kook en voeg het blokje visbouillon toe. Leg er de diepgevroren hondstongrolletjes in. Zet het vuur lager, dek af en laat ± 20 min. garen. Haal de hondstongrolletjes uit de bouillon en hou warm.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de stukken pens goudbruin aan een kant. Plet de pensen met een vork. Voeg de panko toe en laat nog even bakken tot een droge crumble.

  13. Roer de room en het citroensap onder de soep. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de soep in diepe borden. Leg er een hondstongrolletje in en bestrooi met de crumble van pens. Werk af met blaadjes peterselie en een draai van de pepermolen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de knolselder en snij in blokjes.

  4. Snij de ui in stukken.

  5. Snij het preiwit in stukken.

  6. Pers de citroen.

  7. Verwijder het vel van de pens en snij in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui en de prei 2 min. Voeg de knolselder toe en stoof nog 2 min. Kruid met zwarte peper.

  10. Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. koken. Mix fijn.

  11. Breng intussen 1 L water aan de kook en voeg het blokje visbouillon toe. Leg er de diepgevroren hondstongrolletjes in. Zet het vuur lager, dek af en laat ± 20 min. garen. Haal de hondstongrolletjes uit de bouillon en hou warm.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de stukken pens goudbruin aan een kant. Plet de pensen met een vork. Voeg de panko toe en laat nog even bakken tot een droge crumble.

  13. Roer de room en het citroensap onder de soep. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de soep in diepe borden. Leg er een hondstongrolletje in en bestrooi met de crumble van pens. Werk af met blaadjes peterselie en een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 209 kcal
Vet 10.2 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 9.2 g
Suiker 3.1 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 17.7 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino 'Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal