- Bewaar

- Bewaar
Knolseldersoep met crumble van zwarte pens
Onze drankensuggesties
Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino 'Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de knolselder en snij in blokjes.
-
Snij de ui in stukken.
-
Snij het preiwit in stukken.
-
Pers de citroen.
-
Verwijder het vel van de pens en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui en de prei 2 min. Voeg de knolselder toe en stoof nog 2 min. Kruid met zwarte peper.
-
Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. koken. Mix fijn.
-
Breng intussen 1 L water aan de kook en voeg het blokje visbouillon toe. Leg er de diepgevroren hondstongrolletjes in. Zet het vuur lager, dek af en laat ± 20 min. garen. Haal de hondstongrolletjes uit de bouillon en hou warm.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de stukken pens goudbruin aan een kant. Plet de pensen met een vork. Voeg de panko toe en laat nog even bakken tot een droge crumble.
-
Roer de room en het citroensap onder de soep. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in diepe borden. Leg er een hondstongrolletje in en bestrooi met de crumble van pens. Werk af met blaadjes peterselie en een draai van de pepermolen.
Onze drankensuggesties
Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino 'Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de knolselder en snij in blokjes.
-
Snij de ui in stukken.
-
Snij het preiwit in stukken.
-
Pers de citroen.
-
Verwijder het vel van de pens en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui en de prei 2 min. Voeg de knolselder toe en stoof nog 2 min. Kruid met zwarte peper.
-
Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. koken. Mix fijn.
-
Breng intussen 1 L water aan de kook en voeg het blokje visbouillon toe. Leg er de diepgevroren hondstongrolletjes in. Zet het vuur lager, dek af en laat ± 20 min. garen. Haal de hondstongrolletjes uit de bouillon en hou warm.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de stukken pens goudbruin aan een kant. Plet de pensen met een vork. Voeg de panko toe en laat nog even bakken tot een droge crumble.
-
Roer de room en het citroensap onder de soep. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in diepe borden. Leg er een hondstongrolletje in en bestrooi met de crumble van pens. Werk af met blaadjes peterselie en een draai van de pepermolen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino 'Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië