- Bewaar
- Bewaar
Gemarineerde venkel met sinaasappel en passievrucht
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij in heel fijne repen van 3 à 4 cm (gebruik eventueel een mandoline).
-
Was 1 sinaasappel en rasp de schil van de helft ervan. Pers de sinaasappel.
-
Schil de andere sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.
-
Haal de pitjes uit de granaatappel.
-
Haal het vruchtvlees uit de passievruchten.
-
Bereiding:
-
Meng de olijfolie met het sap en de zeste van de sinaasappel, het vruchtvlees van de passievruchten, 2 eetl. granaatappelpitten, de honing en de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Meng de venkel met de marinade en laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Meng de gemarineerde venkel met de veldsla, de sinaasappelpartjes en de rest van de granaatappelpitten.
- Win tijd door de venkel de dag voordien te marineren. Zo hoeft u op het moment zelf alleen nog de salade samen te stellen. - Vul de salade verder aan met geitenkaas, noten, pitten of zaden. - Vervang de sinaasappel gerust door roze pompelmoes.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij in heel fijne repen van 3 à 4 cm (gebruik eventueel een mandoline).
-
Was 1 sinaasappel en rasp de schil van de helft ervan. Pers de sinaasappel.
-
Schil de andere sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.
-
Haal de pitjes uit de granaatappel.
-
Haal het vruchtvlees uit de passievruchten.
-
Bereiding:
-
Meng de olijfolie met het sap en de zeste van de sinaasappel, het vruchtvlees van de passievruchten, 2 eetl. granaatappelpitten, de honing en de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Meng de venkel met de marinade en laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Meng de gemarineerde venkel met de veldsla, de sinaasappelpartjes en de rest van de granaatappelpitten.
- Win tijd door de venkel de dag voordien te marineren. Zo hoeft u op het moment zelf alleen nog de salade samen te stellen. - Vul de salade verder aan met geitenkaas, noten, pitten of zaden. - Vervang de sinaasappel gerust door roze pompelmoes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië