Witloofsoep met quinoa en spiesje van gerookte zalm
Witloofsoep met quinoa en spiesje van gerookte zalm

Witloofsoep met quinoa en spiesje van gerookte zalm

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 303 kcal
Vet 18.9 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 16.6 g
Suiker 10.1 g
Vezel 5 g
Eiwit 14 g
Zout 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Hak de platte peterselie en de hazelnoten fijn.

  5. Snij de gerookte zalm in repen.

  6. Rits de onderste blaadjes van de takjes rozemarijn af. Steek op elk takje een reepje zalm in accordeonvorm.

  7. Snij de ui en het knoflook grof. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in grove stukken.

  8. Bereiding:
  9. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in 1 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Meng er de platte peterselie en de hazelnoten onder.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  11. Voeg het witloof toe en bestrooi met de bloemsuiker. Overgiet met de kippenbouillon en laat 15 min koken. Kruid met peper. Mix tot een gladde soep.

  12. Afwerking:
  13. Meng net voor het opdienen de zure room onder de soep. Verdeel over de borden. Bestrooi met de quinoa en leg er een takje rozemarijn met gerookte zalm in.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Hak de platte peterselie en de hazelnoten fijn.

  5. Snij de gerookte zalm in repen.

  6. Rits de onderste blaadjes van de takjes rozemarijn af. Steek op elk takje een reepje zalm in accordeonvorm.

  7. Snij de ui en het knoflook grof. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in grove stukken.

  8. Bereiding:
  9. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in 1 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Meng er de platte peterselie en de hazelnoten onder.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  11. Voeg het witloof toe en bestrooi met de bloemsuiker. Overgiet met de kippenbouillon en laat 15 min koken. Kruid met peper. Mix tot een gladde soep.

  12. Afwerking:
  13. Meng net voor het opdienen de zure room onder de soep. Verdeel over de borden. Bestrooi met de quinoa en leg er een takje rozemarijn met gerookte zalm in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 303 kcal
Vet 18.9 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 16.6 g
Suiker 10.1 g
Vezel 5 g
Eiwit 14 g
Zout 3.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Pater Blond abdijbier Wijn Toscana Bianco I.G.P. `Cavalpoggio' San Luciano - Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal