Cheesecake met exotisch fruit
Cheesecake met exotisch fruit

Cheesecake met exotisch fruit

1 u. 10 min.
Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 986 kcal
Vet 80.7 g
Verzadigd vet 56.2 g
Koolhydraat 50.2 g
Suiker 38.7 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 13.4 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 45 min. in de oven

    Laat de plattekaas op kamertemperatuur komen. Verkruimel de Oreo-koekjes.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Besmeer een springvorm (Ø 26 cm) met de boter.

  3. Smelt de rest van de boter in een steelpan en meng er de verkruimelde koekjes onder. Verdeel de mengeling over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  4. Lepel intussen het vruchtvlees uit 2/3 van de passievruchten. Snij de rest van passievruchten in 2. Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne sneetjes. Schil de cherimoya en snij in blokjes. Schil de cactusvijgen en de kiwi en snij in schijfjes.

  5. Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C.

  6. Klop de plattekaas op met de suiker en het maïszetmeel. Klop de eieren 1 voor 1 op, voeg dan de slagroom en het vanillearoma toe. Verdeel de mengeling over de deegbodem. Zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

  8. Verwijder de springvorm en verdeel het vruchtvlees van de passievruchten over de cheesecake. Bestrooi de randen met kokospoeder. Werk verder af met het exotisch fruit en de blaadjes munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 45 min. in de oven

    Laat de plattekaas op kamertemperatuur komen. Verkruimel de Oreo-koekjes.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Besmeer een springvorm (Ø 26 cm) met de boter.

  3. Smelt de rest van de boter in een steelpan en meng er de verkruimelde koekjes onder. Verdeel de mengeling over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  4. Lepel intussen het vruchtvlees uit 2/3 van de passievruchten. Snij de rest van passievruchten in 2. Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne sneetjes. Schil de cherimoya en snij in blokjes. Schil de cactusvijgen en de kiwi en snij in schijfjes.

  5. Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C.

  6. Klop de plattekaas op met de suiker en het maïszetmeel. Klop de eieren 1 voor 1 op, voeg dan de slagroom en het vanillearoma toe. Verdeel de mengeling over de deegbodem. Zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

  8. Verwijder de springvorm en verdeel het vruchtvlees van de passievruchten over de cheesecake. Bestrooi de randen met kokospoeder. Werk verder af met het exotisch fruit en de blaadjes munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 986 kcal
Vet 80.7 g
Verzadigd vet 56.2 g
Koolhydraat 50.2 g
Suiker 38.7 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 13.4 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal