Blauwekaassaus
Blauwekaassaus

Blauwekaassaus

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 284 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 8 g
Suiker 3.5 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 8.3 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Verkruimel de kaas.

  4. Bereiding:
  5. Laat de boter smelten in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalot 1 à 2 min.

  6. Bevochtig met de witte wijn en roer er de bloem onder. Laat een paar minuten drogen op het vuur.

  7. Giet er beetje bij beetje 2,5 dl koude melk bij en meng tot een licht gebonden saus. Voeg de stukjes kaas toe. Kruid met peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Verkruimel de kaas.

  4. Bereiding:
  5. Laat de boter smelten in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalot 1 à 2 min.

  6. Bevochtig met de witte wijn en roer er de bloem onder. Laat een paar minuten drogen op het vuur.

  7. Giet er beetje bij beetje 2,5 dl koude melk bij en meng tot een licht gebonden saus. Voeg de stukjes kaas toe. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 284 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 8 g
Suiker 3.5 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 8.3 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal