Peperkoektoastjes met gemberappeltjes
Peperkoektoastjes met gemberappeltjes

Peperkoektoastjes met gemberappeltjes

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 42 kcal
Vet 0.4 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Schil de appelen en snij in kleine blokjes.

  5. Steek 3 gelijke cirkels uit elk sneetje peperkoek met een uitsteekvorm.

  6. Bereiding:
  7. Doe de appelblokjes samen met de gember, de frambozenazijn, de rietsuiker, de kruidnagel en de cayennepeper in een kookpot. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  8. Snij de kaas in schilfers met een mes of een dunschiller.

  9. Verdeel de appelmengeling over de peperkoektoastjes.

  10. Werk af met de kaasschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Schil de appelen en snij in kleine blokjes.

  5. Steek 3 gelijke cirkels uit elk sneetje peperkoek met een uitsteekvorm.

  6. Bereiding:
  7. Doe de appelblokjes samen met de gember, de frambozenazijn, de rietsuiker, de kruidnagel en de cayennepeper in een kookpot. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  8. Snij de kaas in schilfers met een mes of een dunschiller.

  9. Verdeel de appelmengeling over de peperkoektoastjes.

  10. Werk af met de kaasschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 42 kcal
Vet 0.4 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 0.5 g

Bekijk het recept digitaal